RuudJ
Moderator
Moderator
Berichten: 5546
Lid sinds: 29 okt 2011, 14:50

Video discussie bijeenkomst Sleep Apnea. Org

Bron: www.sleepapnea.orgIn de webcast (19 september 2019) van de American Sleep Apnea Association een aantal opmerkelijke verhalen:

1) succes van cpap is grotendeels afhankelijk van de vasthoudendheid van arts, mantelzorg en familie, aangezien gewenning voorde meeste een hel is en veel mensen zonder die steun afhaken. Ze pleiten voor meer begeleiding. De markt trend is andersom, diagnose met app en apparaat opsturen in een doos en zoek het maar uit. Ook mensen die na diagnose 2 maanden moeten wachten op apparaat is idioot, na uitslag mag je niet naar huis zonder cpap!

2) bij kinderen kun je voorspellen of ze apnue later gaan krijgen door de keelopening te meten. Dit zou bij consultatie bureau’s al moeten gebeuren zodat de diagnose vooraf gesteld kan worden en mensen later dus niet jarenlang rondlopen.

3) er is een duidelijk verband tussen depressie en suïcide en apnue.

4) complexe apnue behandeling is meer succesvol bij inzet teams met meerdere disciplines samen, bv neuroloog, somnoloog,kno, kaakarts, psycholoog. Ze pleiten hiervoor.

5) volgens dr Shannon S sullivan is bij complexe apnue geen case hetzelfde. Accepteer het niet als klachten blijven, maar blijf proberen. Bv:
- cpap -) apap -) bipap -) asv
- andere arts
- andere discipline (neuroloog, paycholoog, kno, etc).
Volgens haar moet alles op te lossen zijn met een lange adem (wat Apneu patenten niet hebben). Ze smeekte ons om vooral niet op te geven. Ook de Apneu technologie en wetenschap ontwikkeld en innoveert enorm tegenwoordig, booming business. Haar betoog raakte me enorm.

Deze bovenstaande tekst is geschreven door Drs. Sandra Houtepen Strong
Groet RuudJ
Medewerker AV-Kenniscentrum
ADEM BEWUST, WANT HET LEVEN DUURT MAAR KORT.
Bent u al lid van onze Apneuvereniging? €32,50 / Incasso €30,00/Jaar
Word lid en ontvang 4X het Apneu Magazine + 10X het Apneu bulletin per jaar.

Terug naar “Nieuwsberichten”