RuudJ
Moderator
Moderator
Berichten: 5546
Lid sinds: 29 okt 2011, 14:50

Speciale COVID-19 editie van de Nieuwsbrief van het APNEABOARD USA!

modedit RuudJ: Deze nieuwsbrief komt uit Amerika en geeft weer waar men op het Amerikaanse Apneu Forum mee bezig is inzake het Corona virus. Het is absoluut niet de bedoeling dat u zelf aan de instellingen gaat sleutelen. De plaatsing hier is alleen bedoeld om u te informeren hoe men in Amerika er over nadenkt over Apneu en het Corona-virus.

Mocht u interesse hebben lees dan het draadje en hou in gedachten dat de omstandigheden (ziekenhuiszorg - groter land - grotere bevolking - miljoenen mensen met apneu) in Amerika anders zijn dan hier in Nederland.


Hallo Ruud J,

Dit is een speciale COVID-19 editie van onze nieuwsbrief. Tijdens deze pandemie herinneren we de forumleden eraan dat slaap heel belangrijk is om je immuunsysteem, en als je geen goede rust krijgt zal het je vatbaarder maken voor dit coronavirus.

Daarnaast vraag ik persoonlijk naar degenen die meer kennis hebben van het aanpassen van CPAP-, Bi-level- en ASV-machines. De afgelopen week zijn we in het Hoofdforum begonnen met een discussie over de mogelijkheid om deze machines te gebruiken voor Coronavirus mitigatie & ernstige longontsteking, inclusief het aanpassen of veranderen van de instellingen van deze machines om een zekere mate van beademing te bieden in het geval het tekort aan ziekenhuis-beademingsmachines ernstig wordt, in een "worst-case" scenario. Ik zou iedereen die geïnteresseerd is willen aanmoedigen om het hele bericht door te lezen, vooral degenen die kunnen brainstormen om met mogelijke oplossingen te komen.

De link naar het betreffende bericht is hier:

http://www.apneaboard.com/forums/Thread-COVID-19-CPAP-use-for-Coronavirus-mitigation-severe-pneumonia

Zoals altijd geven we GEEN medisch advies op forums of in dat bericht. Wij zijn gewoonweg patiënten die zich zorgen maken dat er een tekost is aan conventionele medische systemen naarmate deze crisis vordert. We proberen alternatieve methoden te bedenken om ons te helpen omgaan met het coronavirus, mocht de normale gezondheidszorg niet meer beschikbaar zijn voor ons.

Help ons alstublieft als u kunt. Ik dank u voor uw komst naar Apneaboard terwijl we doorgaan met onze primaire missie: slaapapneupatiënten die elkaar helpen. Wees veilig en slaap lekker, mensen.

Bedankt,
SuperSleeper
Beheerder van het Apnea-bestuur

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)
modedit RM: tekst van deepl/translator hier en daar aangepast
Groet RuudJ
Medewerker AV-Kenniscentrum
ADEM BEWUST, WANT HET LEVEN DUURT MAAR KORT.
Bent u al lid van onze Apneuvereniging? €32,50 / Incasso €30,00/Jaar
Word lid en ontvang 4X het Apneu Magazine + 10X het Apneu bulletin per jaar.

Terug naar “Nieuwsberichten”