Gebruikersavatar
RuudM
Beheerder
Beheerder
Berichten: 327
Lid sinds: 15 jul 2018, 13:06

Plaatjes in je bericht opnemen

U kunt een afbeelding direct in de tekst slepen maar u kunt ook onderin de tekst-editor gebruik maken van het tabblad 'bijlagen' en een afbeelding in de tekst plaatsen of als bijlage toevoegen. De mogelijkheden beperkt tot enkele gangbare formaten voor afbeeldingen (en pdf). Het is niet nodig om via een externe website plaatjes in uw bericht te zetten, liever niet zelfs omdat deze websites soms verdwijnen waardoor ook de plaatjes op ons forum verdwijnen.

De afbeelding zal als een zgn. 'miniatuur' in het bericht zichtbaar zijn. Dat is een beetje afhankelijk van hoe groot de afbeelding is. Bij het aanklikken van deze miniatuur verschijnt de geplaatste afbeelding in een volledig scherm. Er is momenteel een bovengrens ingesteld dat de bestandsgrootte van een afbeelding niet meer dan 2 MB mag bedragen.
De afmetingen (hoogte/breedte) maken hierbij niet uit, voorheen leidde dit tot veel problemen maar de software past dit nu vanzelf aan. Afbeeldingen worden vanzelf aangepast aan de grootte van het scherm/venster.
Gebruikersavatar
RuudM
Beheerder
Beheerder
Berichten: 327
Lid sinds: 15 jul 2018, 13:06

Re: Plaatjes in je bericht opnemen

Het is mogelijk om een URL (weblinks) rechtstreeks in een bericht te 'plakken' voor enkele domeinen zoals o.a. youtube, imgur, facebook, twitter of vimeo. Die link wordt automatisch herkend zodat bij bv. Youtube de video meteen in het bericht zichtbaar wordt.
Er wordt gebruik gemaakt van een officiële plugin van phpBB (forum software), Media Embed.

Terug naar “FAQ”