Re: Voorstellen (Update nummer 10000)

61
Ik klets hier gewoon verder, wil toch mijn verhaal even kwijt. (zonder dat ik nogal wat negatieve reacties krijg zoals op FB) Zoals je hier kan lezen ben ik begin juni gestart met de cpap nadat de mra beugel te pijnlijk was en niet genoeg deed. Aan de cpap heb ik niet kunnen wennen, het werkt want de stops gaan omlaag (had niet veel stops maar toch) maar ik werd vaker wakker (door het masker) dan eerder en het is juist de bedoeling om beter te slapen. Na een gesprek met iemand van MEDISIS en de longarts had ik al "toestemming" om tijdens mijn vakantie de cpap thuis te laten en oa te ervaren hoe het aanvoelt zonder. Echter ben ik al voordat ik op vakantie ga gestopt, ik wou zo graag doorslapen en dat lukt mij met de cpap niet. (en dat helpt ook niet tegen de vermoeidheid) Omdat ik toch wou laten zien dat ik voor de apneu wil 'werken' (ben nogal onzeker ;) ) heb ik de MRA beugel weer afgestoft en ben ik weer gaan gebruiken. Na nacht 1 had ik echt spijt, ik had op ochtend veel pijn in mn kaken en ook dag 2 was niet zo leuk. Inmiddels slaap ik een week met de MRA en heb ik eigenlijk geen pijn meer. (en eerder had ik dat elke ochtend zo erg dat ik niet kon eten) Dus ik blijf de MRA nu eerst gebruiken en stiekem een beetje aandraaien (niet nu nog, ga zo eerst op vakantie) en eind september heb ik weer een afspraak bij de longarts (vanwege de astma) en dan vraag ik of ik later dit jaar of misschien begin volgend jaar (als ik de MRA ook indien mogelijk weer versteld heb een paar keer) een slaaptest "mag" om te kijken of het nu wel lukt. Ik hoop dat het nu wel lukt met de MRA, dan kan ik wel doorslapen en heb nu bijna geen pijn zoals eerder dit jaar. Duimen dat dit goed gaat en ik straks de cpap weer netjes terug kan geven..

Re: Voorstellen

62
Maar als ik goed begrijp, slaap je nu dus met een mra die nog gewoon in de beginstand staarten dus in feite nog niet zijn werk doet.

Merk je nu ook dat de vermoeidheid door ademstops toeneemt? Zorg dat je vakantie niet verknoeid wordt doordat de mra zijn werk nog niet doet.

Maar dat je eraan 'werkt' is ten minste positief.

Waar gaat de vakantie reis naar toe?
Groet RuudJ
Medewerker AV-Kenniscentrum
ADEM BEWUST, WANT HET LEVEN DUURT MAAR KORT.
Bent u al lid van onze Apneuvereniging? €32,50 / Incasso €30,00/Jaar
Word lid en ontvang 4X het Apneu Magazine + 10X het Apneu bulletin per jaar

Re: Voorstellen

63
De mra staat niet meer in de begin stand, hij was eerder al aangedraaid maar toen bleef ik pijn aan mn kaken houden. En dat ik nu tijdelijk gestopt ben met de cpap is in overleg met de longarts én medidis die mij het apparaat gegeven hebben. Zonder cpap slaap ik door, met cpap ben ik bijna elk uur wakker dus dat helpt niks kwa vermoeidheid. Nogmaals ik ben niet zomaar gestopt, dit is in overleg gegaan. Eind september heb ik een overleg staan met de longarts en in september belt ook medisis ook weer. Mijn ademstops zijn/waren laag (max 9 of 10) vandaar dat er weinig te verknoeien valt.

Re: Voorstellen

65
catootje schreef: 04 aug 2022, 19:32 Mijn ademstops zijn/waren laag (max 9 of 10)
Dat zegt helemaal niets. Ik heb nooit hoger dan 2,5 gescoord bij drie slaaponderzoeken.
Na 3 jaar strijden eindelijk de diagnose UARS
Dit onderschrift is een eerbetoon aan zij die nog in stilte lijden omdat hun artsen volhouden dat het "tussen de oren" zit
Dreamstation BiPAP AutoSV, ResMed AirFit F30i