Nieuw: voorstellen en vraagje over droge keel

1
Hallo lotgenoten,

Het lukt mij na 3 maanden nog steeds niet om meer dan 4 uur met de CPAP te slapen en ik hoor graag jullie advies.

Helemaal achterin mijn keel wordt het nl. na een tijdje (30 tot 60 minuten) vaak zo droog dat de boel (achterkant tong en laatste stukje van zachte verhemelte) aan elkaar plakt en ik met een stikkend gevoel wakker schiet. Dit gebeurt ca. 4 nachten per week en als ik zo’n nacht heb gebeurt het vaak een uurtje later weer. Ik ben dan iedere keer klaarwakker door de schrik en opnieuw inslapen duurt daarna ca. een uur. Ik slaap met CPAP flink slechter dan zonder CPAP. Ik heb matige slaapapneu (20 stops).

TotalCare en ik hebben ca. 2 keer per week overleg en we variëren van alles met luchtstroom, vochtigheid, fullface masker ipv neusmasker, half zittend slapen ipv zijligging en ik gebruik Xylimelts en smintjes voor extra slijmproductie (water drinken helpt te weinig). Medicijnen en eten & drinken (zwarte thee) dat een droge mond kan veroorzaken heb ik al geskipt.
Ik heb een hoes voor om de slang gekocht, maar ik heb nog steeds condens in mijn masker en slang als de vochtigheid hoger staat dan stand 3. Dus ik krijg de lucht niet vochtiger. Een verwarmde slang is mogelijk een optie, maar die moet ik zelf betalen, dus voordat ik die koop ben ik benieuwd of iemand goede ervaringen heeft met een verwarmde slang.

Herkent iemand deze droge keel klachten? Heb je tips? Ik hoor het graag.

Groet, Hilde
Laatst gewijzigd door Hilde65 op 01 apr 2024, 22:18, 1 keer totaal gewijzigd.
Resmed AirSense 10 For Her CPAP met neusmasker

Re: Nieuw: voorstellen en vraagje over droge keel

2
Hilde65 schreef: 01 apr 2024, 19:44 Een verwarmde slang is mogelijk een optie, maar die moet ik zelf betalen, dus voordat ik die koop ben ik benieuwd of iemand goede ervaringen heeft met een verwarmde slang.
Vervelend dat je hier zo op vast loopt!

Ik begrijp eigenlijk niet zo goed dat dit niet al geregeld is, eerlijk gezegd. Total care had je hier al lang mee op weg kunnen helpen.
Je hebt overduidelijk uitdagingen met de (droge) luchtstroom.

Dat gezegd hebbende, die zou ik dus zsm regelen. Daarmee kun je veel beter het vocht controleren. Ook kan de warmere lucht helpen om minder irritatie op te wekken. Het mes snijdt dus aan twee kanten.
Een slang kan lang mee gaan, dus wat dat betreft vallen de kosten relatief mee.
Let op, als je het zelf aanschaft, dan kun je bij meerdere partijen terecht. De prijzen variëren soms flink.
Soms kun je er ook een op marktplaats vinden (bijv iemand die de verkeerde heeft gehaald)

Als de aanschafprijs echt een uitdaging is, dan zou ik proberen om het met Total care en je arts te regelen. Vaak wil men met een doktersverklaring wel een verwarmde slang leveren. Dat lijkt me in jou geval toch zeker van toepassing.
Hoe dan ook, niet langer mee wachten ;)

Wellicht kun je daarnaast nog proberen de slaapkamertemperatuur iets omhoog te krijgen, dat helpt ook om vochtproblemen aan te pakken.

Ik weet trouwens niet welke cpap je hebt, maar de bevochtiging kan in principe tot stand 8 op de resmed 10/11 met een verwarmde slang kom je daar zeker dichterbij dan de huidige stand.
ResMed Aircurve 10 BiLevel VAuto, 8.0 PS5.0 - n20 neusmasker - slanghengel - Fixomull stretch mondtape - cpap hoofdkussen - Work in Progress (tm)

Re: Nieuw: voorstellen en vraagje over droge keel

3
Lowenstein Prisma Smart CPAP met neusmasker
Je geeft aan dit merk cpap te gebruiken.

Op dit merk kun je slechts 1 type verwarmde slang gebruiken.

De universele hybernite verwarmde slang is qua temperatuur niet instelbaar en jouw merk cpap is er ook niet opgemaakt om rekening te houden met de omgevingsfactoren, zoals luchtvochtigheidsgraad en slaapkamer temperatuur.

Alleen Resmed en Philips en Fisher & Paykel hebben dit, hoewel de laatste van deze drie in Nederland niet meer wordt uitgezet.

Ook mijn advies, regel die hybernite verwarmde slang zo snel mogelijk. Voorheen koste deze €47 en tegenwoordig €70.

Op doktersvoorschrift, dus de behandelend apneu arts moet deze expliciet met een schriftelijke verklaring voorschrijven en dan wil een zorgverzekeraar deze soms vergoeden. Zeker niet 100 % gegarandeerd, daar men dit als een luxe artikel ziet.

Zo'n slang gaat jaren mee, maar moet altijd in combinatie met een bevochtiger worden gebruikt.

Over "Het nut van een verwarmde slang" kun je hier meer informatie over vinden : viewtopic.php?t=13365

Meer over vocht en apneu kun je hier meer over lezen:

viewtopic.php?f=4&t=12336
Groet RuudJ
Medewerker AV-Kenniscentrum
ADEM BEWUST, WANT HET LEVEN DUURT MAAR KORT.
Bent u al lid van onze Apneuvereniging? €32,50 / Incasso €30,00/Jaar
Word lid en ontvang 4X het Apneu Magazine + 10X het Apneu bulletin per jaar

Re: Nieuw: voorstellen en vraagje over droge keel

4
Ik begrijp eigenlijk niet zo goed dat dit niet al geregeld is, eerlijk gezegd.
Hi iBoulanger,

Dank voor je reactie.
Dat had idd sneller gekund bij Total Care. En dan heb ik het nog zelf voorgesteld notabene, want ik had op dit forum gelezen over een verwarmde slang.
Ik had bij TotalCare iedere keer een ander aan de lijn en ze spraken elkaar tegen in adviezen. Heel verwarrend. Nu heb ik 1 vaste contactpersoon, dat is wel zo prettig.

Ik ga morgen meteen bellen over die slang en dan koop ik hem zelf wel. Een maandje geleden heb ik een slanghoes gekocht (dunne fleece) maar die doet niet zoveel in de condensvorming. Ik woon in een oude slecht geïsoleerde huurwoning (die mee-ademt met de seizoenen ;) dus de slaapkamer beter verwarmen zit er niet in. Behalve in de zomer dan :blush: .

groet, Hilde
Laatst gewijzigd door Hilde65 op 02 apr 2024, 17:17, 2 keer totaal gewijzigd.
Resmed AirSense 10 For Her CPAP met neusmasker

Re: Nieuw: voorstellen en vraagje over droge keel

5
RuudJ schreef: 02 apr 2024, 07:42 Je geeft aan dit merk cpap te gebruiken. Op dit merk kun je slechts 1 type verwarmde slang gebruiken.
Hi Ruud,

Dankjewel voor je reactie en de linkjes.

Ik zal met TotalCare overleggen of ze ook een ander merk CPAP hebben dat beter ingesteld is op een verwarmde slang. Zo niet, dan koop ik toch maar die Hybernite slang zelf en kijk ik of het voldoende doet.

Ik zit nu bij Valeo Kliniek en Total Care. Ik zou desnoods nog kunnen overstappen naar de slaappoli van het streekziekenhuis in mijn regio, die werken samen met een andere leverancier van CPAP. Misschien heeft die leverancier wel Resmed en Philips.

groet, Hilde
Resmed AirSense 10 For Her CPAP met neusmasker

Re: Nieuw: voorstellen en vraagje over droge keel

6
Hilde65 schreef: 02 apr 2024, 17:10 Ik zit nu bij Valeo Kliniek en Total Care. Ik zou desnoods nog kunnen overstappen naar de slaappoli van het streekziekenhuis in mijn regio, die werken samen met een andere leverancier van CPAP. Misschien heeft die leverancier wel Resmed en Philips.
In het uiterste geval zou u ook uw eigen ResMed Airsense10 (wat mij betreft het allerbeste model, zelfs beter dan de opvolger Air11) van Marktplaats kunnen kopen. Dat is niet bij wet verboden :P
Na 3 jaar strijden eindelijk de diagnose UARS
Dit onderschrift is een eerbetoon aan zij die nog in stilte lijden omdat hun artsen volhouden dat het "tussen de oren" zit
Dreamstation BiPAP AutoSV, ResMed AirFit F30i

Re: Nieuw: voorstellen en vraagje over droge keel

8
Inmiddels gaat het slapen met de CPAP iets beter, maar nog lang niet geweldig en ik weet ff niet hoe verder. Ik hoor graag jullie mening,

Mijn leverancier heeft wel ResMed apparaten maar wil mij die niet laten proberen. Ze zeggen dat de EPR functie in mijn Lowenstein Prisma Smart Max en een universele verwarmde slang mijn “gebrek aan lucht gevoel” en “droge keel” kunnen oplossen.
Ik ben vanaf het begin niet blij met de klungelige begeleiding van de leverancier en de bejegening van de slaapkliniek. Ik hoor veel goede verhalen van de slaappoli van het ziekenhuis die met ResMed werkt. Met mijn zorgverzekeraar, huisarts en de ziekenhuis slaappoli ben ik nu bezig om over te stappen naar die ziekenhuis poli, maar kan een paar maanden duren ivm lange wachttijden. Misschien gaat het ook sneller omdat ik al een slaaponderzoek heb gehad. In de tussentijd probeer ik zo goed en zo kwaad als het gaat met dat ‘rotding’ van Lowenstein te slapen.

Luchthonger heb ik nog steeds af en toe, ondanks dat de leverancier de imitatie EPR functie heeft aangezet in mijn CPAP. Dus dat is voorlopig nog iets wat niet opgelost kan worden zolang ik dit apparaat heb. Ik ga voorlopig niet zelf een ResMed kopen, met een beetje geluk kan ik redelijk snel bij de echte slaappoli terecht.

Mijn droge keel is sinds een paar weken wat minder, o.a. omdat ik gestopt ben met mijn bèta blokker die als bijwerking droge slijmvliezen heeft. Mijn nieuwe bèta blokker heeft die bijwerking niet. En volgens mij speelt het iets warmere weer ook mee. Er is nl. minder condens in de slang en ik denk dat de ingeblazen lucht dus vochtiger is dan voorheen. Als dat klopt, dan betekent dat wel dat ik in het najaar en de winter weer een uitdaging heb.

Net toen het wat warmer weer werd kreeg ik vorige week een verwarmde slang op proef van de leverancier. Die heb ik afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag gebruikt en ik had enorm veel condens in mijn masker. Echt waterdruppels aan mijn neus die kriebelden. Ik heb het masker ‘s nachts vaak half af moeten zetten om de druppels van mijn neus af te vegen. Volgens de leverancier komt dat omdat dan toch de temperatuur nog te laag is en de vochtige lucht alsnog afkoelt en condenseert in het laatste stuk van die verwarmde slang.
De verwarmde slang is helaas erg stug en glipt tussen de dekens vandaan in de loop van de nacht, dus dat de lucht dan condenseert klinkt logisch. Om de gewone slang heb ik een hoesje (die niet veel doet) en omdat de gewone slang heel soepel is blijft ie de hele nacht wel onder de dekens en heb ik dan bijna geen condens. Klopt mijn redenering?
Resmed AirSense 10 For Her CPAP met neusmasker

Re: Nieuw: voorstellen en vraagje over droge keel

9
Hilde65 schreef: 07 mei 2024, 15:39 Mijn leverancier heeft wel ResMed apparaten maar wil mij die niet laten proberen. Ze zeggen dat de EPR functie in mijn Lowenstein Prisma Smart Max en een universele verwarmde slang mijn “gebrek aan lucht gevoel” en “droge keel” kunnen oplossen.
...
Luchthonger heb ik nog steeds af en toe, ondanks dat de leverancier de imitatie EPR functie heeft aangezet in mijn CPAP.
Dat is wel slecht, want de "universele" slang is niet hygrostatisch, maw. er is niet een systeem dat de luchtvochtigheid constant houdt.

Daarna hebben de Lowenstein apparaten geen EPR, maar iets dat "SoftPAP" heet en net als de Flex van Philips niet daadwerkelijk helpt met ademen, maar probeert de "illusie" te geven van makkelijker ademen.
Hilde65 schreef: 07 mei 2024, 15:39 Dus dat is voorlopig nog iets wat niet opgelost kan worden zolang ik dit apparaat heb. Ik ga voorlopig niet zelf een ResMed kopen, met een beetje geluk kan ik redelijk snel bij de echte slaappoli terecht.
Lijkt me geen gek idee.
Hilde65 schreef: 07 mei 2024, 15:39 Volgens de leverancier komt dat omdat dan toch de temperatuur nog te laag is en de vochtige lucht alsnog afkoelt en condenseert in het laatste stuk van die verwarmde slang.
Tja, zo blijf je bezig met uitvlucht na uitvlucht. Dit is gewoon een gebrek van de "universele" slang.
Hilde65 schreef: 07 mei 2024, 15:39 De verwarmde slang is helaas erg stug en glipt tussen de dekens vandaan in de loop van de nacht, dus dat de lucht dan condenseert klinkt logisch.
Een standaard geintegreerde slang van Philips of ResMed hoeft dus niet zo'n "koningklijke" behandeling te krijgen om ermee te kunnen slapen.

Hilde65 schreef: 07 mei 2024, 15:39 Om de gewone slang heb ik een hoesje (die niet veel doet) en omdat de gewone slang heel soepel is blijft ie de hele nacht wel onder de dekens en heb ik dan bijna geen condens. Klopt mijn redenering?
Dat klopt wel ongeveer, maar de lucht wordt er wel weer droger van.
Na 3 jaar strijden eindelijk de diagnose UARS
Dit onderschrift is een eerbetoon aan zij die nog in stilte lijden omdat hun artsen volhouden dat het "tussen de oren" zit
Dreamstation BiPAP AutoSV, ResMed AirFit F30i

Re: Nieuw: voorstellen en vraagje over droge keel

10
De verwarmde slang van Resmed kan als een normale slang gebruikt worden als deze in stand Uit staat.

Verder is deze instelbaar qua temperatuur van 16 t/m 30 graden Celsius.

Ook kan deze op Auto stand worden ingesteld en dan is de slang temperatuur 27 graden Celsius.

Bij Climate Control op Auto stand werkt de bevochtiger van Resmed ook automatisch. De relatieve luchtvochtigheid wordt dan zoveel mogelijk op 85% gehouden.

De slang werkt dus samen met het Resmed apparaat.

Bij Löwenstein is hier geen sprake van. Qua temperatuur van de slang er helemaal niets regelbaar. Alleen uit of aan en vol vermogen qua warmte afgifte.
Groet RuudJ
Medewerker AV-Kenniscentrum
ADEM BEWUST, WANT HET LEVEN DUURT MAAR KORT.
Bent u al lid van onze Apneuvereniging? €32,50 / Incasso €30,00/Jaar
Word lid en ontvang 4X het Apneu Magazine + 10X het Apneu bulletin per jaar

Re: Nieuw: voorstellen en vraagje over droge keel

12
De moeite met ademen heb ik de laatste paar nachten nauwkeuriger in de gaten gehouden en dit is wat ik merk:
Het masker zet ik pas op als ik enkele minuten rustig heb gelegen en een rustige ademhaling heb en het begint ook altijd goed met ademen. Na een aantal keren ademen lijkt het wel of er ineens veel minder luchtaanvoer is. Dan ben ik op ca. 25% van een hapje lucht en dan is er ineens geen lucht meer in het masker en het masker trekt dan een beetje vacuüm. Dat is maar heel eventjes, misschien een kwart of halve seconde. Vrij snel daarna is er weer lucht in het masker. En het komt om de ca. 8 tot 15 ademteugen voor. Als ik dan lig te dommelen wordt ik toch ff wat alerter bij zo’n onderbreking.
Is dit de luchthonger waar ik op het forum veel over lees? Of is het iets anders?

Het lijkt erop dat ik toch de ResMed mag proberen, het heeft wel veel voeten in de aarde gehad.
Komende week heb ik een 2e consult met de behandelend arts. Met veel moeite krijg ik een zoom gesprek, want normaal is dat telefonisch. Ik vind al dat overleg op afstand niet fijn in de opstartfase. Als alles eenmaal goed loopt vind ik dat prima, maar in deze fase nog niet.
In aanloop naar dat overleg met de arts heb ik afgelopen week bij de slaapkliniek mijn klachten neergelegd over de klungelige opstartbegeleiding van de apparatuur leverancier en de onprofessionele bejegening van een bepaalde OSA verpleegkundige van de slaapkliniek. Er was in het begin enig begrip voor mijn klachten bij de andere OSA verpleegkundige die ik telefonisch sprak. Na een tijdje praten voelde ik haar ongeduld en ergernis groeien en viel ze me steeds vaker in de rede. Zeker toen ik vertelde dat ik door ontevredenheid over de begeleiding was gaan googlen en op dit forum was gaan lezen over o.a. de ResMed. Toen werd ze toch fel! Ze is echt anti patiëntenfora.

Pas nadat ik zei dat mijn vertrouwen in deze 2 bedrijven flink gedaald is (ik zei de magische woorden: vertrouwen komt te voet en gaat te paard!) en dat ik een overstap naar de ziekenhuis slaappoli overweeg, toen draaide ze helemaal bij. Toen was ze ineens wel bereid om mij de ResMed te laten proberen en ze zou e.e.a. regelen met de apparatuur leverancier. Het ging niet van harte, ze bleef kortaf, maar ze gaan het regelen,

Hopelijk ga ik met de ResMed meer uren slapen. Ik heb de CPAP nu gemiddeld 5 uur per nacht aan waarvan ik ca. 2 uur wakker lig door wisselend luchthonger en een droge keel. De rest van de nacht slaap ik dan zonder CPAP. Ca. 1 keer per week slaap ik meer uren met CPAP. Bijvoorbeeld afgelopen week, toen heb ik na 4 doorwaakte nachten met 3 tot 4 uur slaap, de 5e nacht in 1 ruk 6 uur doorgeslapen.
Laatst gewijzigd door Hilde65 op 19 mei 2024, 18:46, 1 keer totaal gewijzigd.
Resmed AirSense 10 For Her CPAP met neusmasker

Re: Nieuw: voorstellen en vraagje over droge keel

13
Hilde65 schreef: 19 mei 2024, 11:18 Is dit de luchthonger waar ik op het forum veel over lees? Of is het iets anders?
Ja, dat klinkt als luchthonger. Op basis van deze beschrijving denk ik dat u goed zal reageren op EPR. Let wel dat u goed moet terugkoppelen aan ons wat uw drukinstellingen zijn (kijk eens naar OSCAR) omdat je met EPR rekening moet houden met de drukinstelling.
Hilde65 schreef: 19 mei 2024, 11:18 Toen werd ze toch fel! Ze is echt anti patiëntenfora.
Tsja, aan een geinformeerde patient hebben ze meer werk. Eigenlijk wel triest.
Hilde65 schreef: 19 mei 2024, 11:18 overstap naar de ziekenhuis slaappoli overweeg, toen draaide ze helemaal bij.
Dat wordt ook wel "klantretentie" genoemd.

Houd hoop, want voor elk obstakel is een oplossing :)
Na 3 jaar strijden eindelijk de diagnose UARS
Dit onderschrift is een eerbetoon aan zij die nog in stilte lijden omdat hun artsen volhouden dat het "tussen de oren" zit
Dreamstation BiPAP AutoSV, ResMed AirFit F30i

Re: Nieuw: voorstellen en vraagje over droge keel

14
Hilde65 schreef: 19 mei 2024, 11:18 Na een aantal keren ademen lijkt het wel of er ineens veel minder luchtaanvoer is. Dan ben ik op ca. 25% van een hapje lucht en dan is er ineens geen lucht meer in het masker en het masker trekt dan een beetje vacuüm. (...) En het komt om de ca. 8 tot 15 ademteugen voor.
De apparaten werken niet puur mechanisch maar rekenen uit hoeveel druk ze moeten produceren om een bepaald doeldruk in het masker te bereiken. Lagere druk bij inademen dan uitademen (soort ongewenste negatieve BiPAP) kan bijvoorbeeld ontstaan door een verkeerde slangdiameter of type filter ingesteld te hebben.

Omdat het maar soms voorkomt kan het ook zijn dat het apparaat in een van de Flex-modi besluit dat het inademen nu voorbij is en de druk verlaagt om goed uit te kunnen ademen. Dat doet die niet zomaar maar op basis van hoe lang je al inademt en hoe sterk je nog inademt. Bij mijn apparaat kan je tijd en gevoeligheid aanpassen; bij Philips weet ik dat niet.

Sowieso zouden beide problemen opgelost zijn als je naar een Resmed apparaat met EPR gaat.

Re: Nieuw: voorstellen en vraagje over droge keel

15
dirkwilslapen schreef: 20 mei 2024, 20:38 Bij mijn apparaat kan je tijd en gevoeligheid aanpassen; bij Philips weet ik dat niet.
Bilevel apparaten van Philips hebben "AutoTrak" een wat in nevelen gehuld algoritme dat tegenwoordig geen rol lijkt te hebben in de marketing van Philips, het is wellicht niet sexy. AutoTrak past zich doorlopend aan op basis van de ademhalingspatronen van de gebruiker. Geen handmatige trigger/cycle, Ti_min of Ti_max, alles wordt automatisch toegesneden. In mijn ervaring werkt het uitstekend.
Na 3 jaar strijden eindelijk de diagnose UARS
Dit onderschrift is een eerbetoon aan zij die nog in stilte lijden omdat hun artsen volhouden dat het "tussen de oren" zit
Dreamstation BiPAP AutoSV, ResMed AirFit F30i

Re: Nieuw: voorstellen en vraagje over droge keel

16
Vanmorgen heb ik de Resmed Airsense 10 For Her gekregen, maar zonder slang. De standaard slang van de Lowenstein hebben ze overgezet op de Resmed. Ik dacht dat de Resmed juist door die verwarmde slang beter werkt tegen mijn droge keel. Zelfs met de huidige temperaturen moet ik de fleecehoes om deze standaard slang houden en de slang onder de dekens leggen omdat ik anders heel snel condens in het masker krijg en last heb van de droge lucht en kriebelende waterdruppels waarvan ik wakker wordt. Had ik die verwarmde Resmed slang er niet bij moeten krijgen?

Ik kreeg nog “fijntjes” de opmerking dat ik met de Resmed echt niet beter ga slapen dan met de Lowenstein. En dat mijn apneus met de Lowenstein helemaal weg zijn, m.a.w. de Lowenstein voldoet echt wel volgens hen. Dat voelde als een sneer omdat ik de Resmed afgedwongen heb want TotalCare wilde mij perse aan de Lowenstein houden.
Het vervelende is dat ze mijn klacht dat ik nu na 5 maanden Lowenstein nog steeds slechter slaap dan zonder CPAP niet serieus nemen. Zij kijken naar de tijd dat het apparaat aan is en het aantal apneus. Ze negeren dat ik van de 5 uur apparaat gebruik eerst zo’n anderhalf tot 2 uur wakker ben (vroeger sliep ik na half uur in) en dat ik tijdens mijn 3 tot 4 uur slaap circa 3 keer wakker wordt, vaak midden in een droom. Na een paar uur apparaat aan en een paar keer wakker worden zet ik hem altijd uit en slaap ik nog een paar uur gewoon. Als ik dat laatste niet doe, dan sta ik brak op.
Door het slechte slapen met de Lowenstein ben ik in februari mijn nieuwe baan kwijtgeraakt (met CPAP ben ik nog vermoeider dan vroeger, nog minder concentratie, misselijk van vermoeidheid opstaan, veel fouten maken op mijn werk, dus proeftijd niet verlengd) en sindsdien zit ik in de WW. Daar wordt ook maar ff aan voorbij gegaan door de CPAP leverancier.
Laatst gewijzigd door Hilde65 op 04 jun 2024, 19:06, 1 keer totaal gewijzigd.
Resmed AirSense 10 For Her CPAP met neusmasker

Re: Nieuw: voorstellen en vraagje over droge keel

17
Hilde, alleen de leverancier Westfalen Medical levert de verwarmde slang erbij.

Bij Vitalaire kun je de verwarmde slang aankopen voor circa € 31

Let wel op de juiste slang.

Elke Resmed heeft zijn eigen verwarmde slang.

Dus de Resmed S9, de Resmed Airsense 10 en de ResMed Airsense 11 hebben allemaal een andere aansluiting qua verwarmde slang. Die van de 11 kost €37
Groet RuudJ
Medewerker AV-Kenniscentrum
ADEM BEWUST, WANT HET LEVEN DUURT MAAR KORT.
Bent u al lid van onze Apneuvereniging? €32,50 / Incasso €30,00/Jaar
Word lid en ontvang 4X het Apneu Magazine + 10X het Apneu bulletin per jaar

Re: Nieuw: voorstellen en vraagje over droge keel

18
Hilde65 schreef: 04 jun 2024, 12:20 Ik kreeg nog “fijntjes” de opmerking dat ik met de Resmed echt niet beter ga slapen dan met de Lowenstein.
Wat ongelofelijk kleinzielig en illustratief voor hun denkwijze.
Hilde65 schreef: 04 jun 2024, 12:20 En dat mijn apneus met de Lowenstein helemaal weg zijn, m.a.w. de Lowenstein voldoet echt wel volgens hen.
Met zo'n opmerking zetten ze zichzelf flink te kakken, en ze hebben het niet eens door. Alsof "apneus zijn weg" de standaard is voor goede zorg.
Hilde65 schreef: 04 jun 2024, 12:20 De standaard slang van de Lowenstein hebben ze overgezet op de Resmed
Als je arts ermee eens is dat een verwarmde slang voor je noodzakelijk is, dan kan hij/zij de leverancier daarop aansturen en dan zijn ze verplicht om deze uit te leveren.
Na 3 jaar strijden eindelijk de diagnose UARS
Dit onderschrift is een eerbetoon aan zij die nog in stilte lijden omdat hun artsen volhouden dat het "tussen de oren" zit
Dreamstation BiPAP AutoSV, ResMed AirFit F30i

Re: Nieuw: voorstellen en vraagje over droge keel

19
Dankjewel voor jullie reacties Ruudj en persluchtpiraat.
Vaak voel ik me als veeleisende patiënt weggezet en dan twijfel ik aan mezelf, het is fijn om dan jullie heldere kijk op de zaak te lezen.
Ik sta nog steeds op de wachtlijst bij de ziekenhuis slaappoli, dus zodra het kan ga ik weg bij de commerciële club waar ik nu bij ben.

Ik heb vanmiddag mijn nieuwe contactpersoon bij de leverancier gebeld (een erg aardige dame, een verademing vergeleken bij de zure persoon die mij vanochtend het apparaat gaf), en ze vond dat ik met mijn klachten het beste meteen met een verwarmde slang kon gaan testen. Ze stuurt me een slang per pakketpost op en als die goed bevalt dan koop ik hem.

Ik kan zelf wel de aanlooptijd en vochtigheid aanpassen bij de ResMed, maar de druk niet, daarvoor moet ik bellen met de leverancier werd mij gezegd. Dat verbaasde mij, ik dacht dat ik wel zelf kan instellen. Heb ik dat verkeerd begrepen?
Resmed AirSense 10 For Her CPAP met neusmasker

Re: Nieuw: voorstellen en vraagje over droge keel

20
Dat klopt. De druk wordt door de leverancier in overleg met de arts ingesteld. Dit instellen gebeurt in het medisch of klinisch menu. Bij Resmed heet dit menu 'instellingen'.

Er zijn mensen die de druk zelf aanpassen,iets wat artsen vaak absoluut niet wensen.

Die mensen zijn dan via YouTube op zoek gegaan hoe zij in het medisch of klinisch menu kunnen komen. In Amerika hebben veel mensen dit in videoclips kenbaar gemaakt,daar men daar vaak zelf de druk instelt.
Groet RuudJ
Medewerker AV-Kenniscentrum
ADEM BEWUST, WANT HET LEVEN DUURT MAAR KORT.
Bent u al lid van onze Apneuvereniging? €32,50 / Incasso €30,00/Jaar
Word lid en ontvang 4X het Apneu Magazine + 10X het Apneu bulletin per jaar