Pagina 1 van 1

CPAP`s van Aliexpress?

Geplaatst: 10 mei 2017, 16:29
door Wil Close
Hallo,
Heeft iemand ook toevallig ervaring met de CPAP`s van Aliexpress? bv. deze :


https://nl.aliexpress.com/wholesale?sit ... eedQuery=n


Zou ik heel graag gebruikers ervaringen over horen indien bekend.

BVD,

Wil

Re: CPAP`s van Aliexpress?

Geplaatst: 10 mei 2017, 16:45
door kdrkdr
Ik heb de bmc getest. Het is een verschrikkelijke machine. Maakt veel meer herrie dan m'n reis cpap. Duidelijk een copie van ResMed. Alles is slechter...

Verstuurd vanaf mijn A0001 met Tapatalk

Re: CPAP`s van Aliexpress?

Geplaatst: 10 mei 2017, 16:59
door RuudJ
Jan, de BMC is inderdaad een kopie van Resmed, echter Resmed zelf is niet slecht hoor.

Heb je de BMC van de ApneuVereniging tijdelijk in gebruik?

Groet RuudJ

Re: CPAP`s van Aliexpress?

Geplaatst: 10 mei 2017, 17:29
door Menno M.
Chinese troep.
Zoals alles van Alieexpress.

Re: CPAP`s van Aliexpress?

Geplaatst: 20 aug 2018, 11:06
door Ragg
Ik wil jullie hierbij graag een andere ervaring met een Ali-CPAP laten horen!!

Omdat wij een vakantiehuis in het buitenland hebben en omdat ik het vervelend vindt om mijn CPAP steeds mee heen en weer te nemen (in het vliegtuig), heb ik een tijdje geleden de stoute schoenen aangedaan en bij 'Ali' een CPAP besteld. Het gaat om de BMC GII Auto.

Mijn ervaring tot nu toe, na 1 week gebruik: ronduit prima!

Ik gebruik inmiddels al ca 10 jaar een CPAP en heb in die tijd verschillende machines gehad, o.a. van ResMed en Philips, en ik kan melden dat de geluidsproductie behoorlijk stil is, zeker niet slechter dan van mijn huidige DreamStation. Ook het instellen en uitlezen van slaapgegevens gaat prima.
Verzending vanuit China is keurig verlopen, de zending was na een week of 3 binnen, stevig verpakt. De CPAP met bevochtigsunit en slang en masker (naar keuze te bestellen), keurig in een reistas.
De kwaliteit van de CPAP zelf, knopjes, scherm, bouwkwaliteit, is zeker ook niet slecht. Misschien niet zo goed als ResMed of Philips, maar prima voor dagelijks gebruik.
Onder de vele instellingen zijn ook auto-aan en auto-uit dus je hoeft niet heel veel aan de machine te bedienen. Ook het uitlezen van gegevens is mogelijk, dit gaat via een QR-code en een app van BMC. Ik ben er nog niet achter of ik de data ook naar Sleepyhead kan exporteren, dat ga ik nog uitzoeken.


En dat alles voor rond de €380. Geen slechte prijs in vergelijking met de prijzen voor de bekende merken hier in NL. Ik moet daarbij wel melden dat de prijzen voor deze CPAP nogal variëren, afhankelijk van de winkel en het moment van aankoop. Deze prijs was tijdens een van de vele 'akties'. Oja, en voor de volledigheid, bij het ophalen bij het postagentschap moest ik €30 invoerkosten afrekenen.

Wat meer info over deze CPAP is te vinden op het YouTube kanaal CPAP Reviews. Dit is een Australisch kanaal en daar is deze CPAP te koop onder de naam BMC Luna G2 (https://www.youtube.com/watch?v=vRG6dhopf40).

Ik snap ook dat het grote nadeel van een dergelijke CPAP is dat je van service bij problemen niet te veel moet verwachten, maar gezien de prijs neem ik dat dan maar op de koop toe.
Als ik wat langduriger ervaring heb opgedaan laat ik dat weten.

Tenslotte, ik koop regelmatig bij Ali en mijn ervaring is dat je prima waar voor je geld krijgt, gewoon geen wonderen verwachten als iets spotgoedkoop is ;-)

Re: CPAP`s van Aliexpress?

Geplaatst: 12 feb 2020, 00:12
door Ragg
Inmiddels heb ik de 'Ali-Cpap' van BMC nu ongeveer anderhalf jaar en ik had beloofd mijn ervaringen na verloop van tijd met jullie te delen. En die kunnen kort zijn, ik ben nog steeds erg tevreden :thumbsup:
Ik gebruik de Cpap ongeveer 3-4 maanden per jaar in onze vakantiewoning (semi-pensionado inmiddels), en alles functioneert helemaal zoals je dat zou verwachten.
Instellen is met de draaiknop en het scherm redelijk eenvoudig en eenmaal ingesteld blijft alles keurig bewaard.
De AHI waarden zijn vergelijkbaar met de DreamMachine in NL. Ook is de Cpap behoorlijk stil en is het geluidsniveau niet toegenomen in de afgelopen periode, sterker nog, volgens mijn ega is deze BCM stiller dan de DreamMachine.
Verder houdt de machine zelf, knopjes, scherm, etc zich prima. Ook al omdat je bij het gebruik de Cpap eigenlijk niet hoeft aan te raken.
Masker op - Cpap aan (met ramp), masker af - Cpap uit. Deze automatisch aan en uit functie werken wat mij betreft zelfs beter dan de DreamMachine, die moet altijd wat langer 'nadenken'.
Het enige waar ik nog niet achter ben is hoe ik de data, die je met een app op je telefoon kunt uitlezen, zou kunnen exporteren naar SleepyHead/Oscar. Maar ik ben niet zo'n getallen-fetisjist, dus dan maar niet. Ook kan ik niets zeggen over het functioneren van de bevochtiger, want die heb ik niet nodig en dus ook niet gebruikt.

Kortom, ik durf deze Cpap wel aan te raden, een prima prijs-prestatie verhouding, en ik heb echt geen belangen bij Ali of BMC.
Ook zag ik dat ik niet de enige ben die enthousiast is over dit apparaat, zie deze beoordeling op het Apnea Board Forum.
http://www.apneaboard.com/forums/Thread ... 10-Autoset

Re: CPAP`s van Aliexpress?

Geplaatst: 12 feb 2020, 00:52
door RuudJ
Sleepyhead en Oscar kunnen bmc niet uitlezen.

Wel kun je een App downloaden in Playstore.

Die heet BMCares van BMC Medical Co. Ltd