Plaats reactie
viersje
Geregistreerde gebruiker
Slaapapneu en rustgevende middelen

Bericht door viersje »

Ik heb een lang verhaal. Het gaat om het volgende ik heb slaapapneu. Begin december 2017 werd ik geconfronteerd met borstkanker, hormoongevoelig en Her 2. Ik heb chemo gehad, ben borstbesparend geopereerd en heb bestraling gehad. In die tussen tijd van chemo kreeg mijn moeder te horen dat ze uitzaaiingen had in haar ruggenwervel waarschijnlijk zat de tumor in haar longen (dit is nooit onderzocht). Ze was opgegeven. Mijn moeder wilde euthanasie en zo gebeurde tussen de operatie en de bestraling heeft ze euthanasie gehad. Ik ben toen 1 week na de crematie begonnen met bestaling. Ik heb totaal geen tijd gehad om er te zijn voor mezelf ik was er voor mijn moeder. Nu alles "bijna" achter de rug is krijg ik de klap. Ik moet mijn eigen ziekte verwerken en het overlijden van mijn moeder. Ik ben heel erg emotioneel, angstig, onrustig ga zo maar door. Loop ook bij een psycholoog inmiddels. Ik gebruik een 1/2 oxazepam indien nodig bij angst en onrust. Dit is door de huisarts voorgeschreven. Nu was ik vandaag in het ziekenhuis en de lastmeter is bij mij nu 9 dus erg hoog. Ze zei dat ik gerust overdag 1 oxazepam mag nemen en in de avond een 1/2 voor het slapen. Omdat mij dit nu rust kan geven zodat ik alles kan verwerken een plek kan geven. Wat vinden jullie hiervan. Zelf kom ik er niet meer uit.
Mijn zoontje noemt mij dark fader.
RuudJ
Moderator
Re: Slaapapneu en rustgevende middelen

Bericht door RuudJ »

Hallo Viersje, Allereerst gecondoleerd met het verlies van je moeder. Alles kwam tegelijkertijd en het is begrijpelijk dat je op dit moment zeker niet lekker in je vel zit.

Ben je nog steeds bezig met de chemokuren? Het gebruik van medicijnen eindigend op 'pam' wordt afgeraden als je het langdurig blijft gebruiken. De cpap, ik neem aan dat je daarmee slaapt, zal de apneus wel tegenhouden.

Dus als je er baat bij hebt op dit moment kun je dit in overleg wel gebruiken.

Je huisarts is neem ik aan op de hoogte wat dit middel voor invloed heeft op jouw Apneu? De OSASverpleegkundige in het ziekenhuis is hiervan ook op de hoogte?Groet RuudJ
Groet RuudJ
Medewerker AV-Kenniscentrum
ADEM BEWUST, WANT HET LEVEN DUURT MAAR KORT.
Bent u al lid van onze Apneuvereniging? €32,50 / Incasso €30,00/Jaar
Word lid en ontvang 4X het Apneu Magazine + 10X het Apneu bulletin per jaar.
viersje
Geregistreerde gebruiker
Re: Slaapapneu en rustgevende middelen

Bericht door viersje »

Ja de huisarts heeft het voorgeschreven en de verpleegkundige in het ziekenhuis zei dat het nu gewoon moet kunnen. Voor het slapen is het 0,5 mg dus een half pilletje. Ik heb morgen in iedergeval een belafspraak met de huisarts om te kijken of er iets anders is. Ik zou volgens mij ook de druk kunnen laten verhogen van mijn cpap. De osas verpleegkundige daar heb ik al jaren geen contact meer mee. Gebruik gewoon mijn cpap en met cpap geen apneus meer. Chemo heb ik niet meer.
Mijn zoontje noemt mij dark fader.
Henkie500
Geregistreerde gebruiker
Re: Slaapapneu en rustgevende middelen

Bericht door Henkie500 »

B-) Hoi.

Door de oxazepam kan je juist niets verwerken,het vlakt alleen je gevoelens af en het zorgt ook veelal voor een hogere Ahi!
Daarom is het alleen bedoeld om tijdelijk te gebruiken ,na bv ingrijpende gebeurtenis,maar aangezien de benzo's erg verslavend zijn en verder eigenlijk niets voor je doen, is het belangrijk dit in je achterhoofd te houden.

Ja ,ik ben helaas ervarings deskundige en ik begrijp niet dat artsen hier zo luchtig over doen!
Sterkte!!!!

Met vr groet

Henk

Plaats reactie