RuudJ
Moderator
Ik heb last van vocht in de slang, wat moet ik doen?

Bericht door RuudJ »

De ideale relatieve vochtigheid in huis ligt tussen de 40 en 60 procent.

Hoe hoger de vochtigheid, des te meer last van waterdamp. De ideale Temperatuur in de slaapkamer ligt tussen de 17 -21 graden Celsius en >18 graden Celsius wordt gezien als de beste slaapkamer temperatuur.

Slapen met een raam open kan voor forse temperatuurdalingen zorgen. Dit kan condens veroorzaken in uw slang. Een borrelend geluid en een natte douche in uw neus of gezicht kan het resultaat zijn.

Wat kunt u daartegen doen?

Zorg voor een voor u goede slaapkamer temperatuur. Indien u een bevochtiger gebruikt verlaag dan stapje voor stapje de bevochtigingstemperatuur totdat het probleem is opgelost.

Indien u een normale slang gebruikt, kunt u deze onder de dekens leggen of u kunt een hoes maken rondom de slang van fleece stof. (Tip: ook isolatie materiaal voor leidingen zou kunnen helpen, misschien wordt de slang minder soepel daardoor)

Ook kunt u een verwarmde slang aanschaffen.
Resmed verkoopt voor de S9 en de AirSense 10 een speciale Climate Line air verwarmde slang en in combinatie met de Auto Control instelling voor de temperatuur geeft dit een goed resultaat om condens te voorkomen.

Fisher & Paykel heeft de ThermoSmart verwarmde slang voor de F&P Icon en de F&P Icon+.

Devillbis Blue heeft geen eigen verwarmde slang, dat bleek bij navraag en is dus alleen met de Hybernite slang te gebruiken.

Philips Respironics System One heeft ook een verwarmde slang, deze wordt in combinatie met een speciaal daarvoor bestemde deksel verkocht. De prijs is echter hoog zo rondom de € 234,00

De firma Linde heeft deze onlangs op advies van een apneuforumlid in hun assortiment opgenomen.

Inmiddels is deze niet meer bij Linde verkrijgbaar, maar wellicht in Amerika nog wel en vaak voordeliger (hou wel rekening met invoerrechten en btw afdracht).

De Philips Respironics Dreamstation heeft ook een verwarmde slang de H15. Prijs circa €60,00 - €109,00.

Voor alle andere merken is er de Hybernite verwarmde slang, deze moet echter elke dag met een schakelaar uit en aan worden gezet. De temperatuur van deze slang zelf is niet regelbaar.

http://webshop.vivisol.nl/hyberniter-un ... slang.html
http://webshop.vivisol.nl/schakelaar-vo ... slang.html

De prijzen van de Resmed, F&P en Hybernite slangen liggen tussen de €30,00 en € 50,00

Er zijn maskers die van zichzelf ook een korte slang heeft. Aangesloten op een verwarmde slang, kan dit stukje (=onverwarmd) wel condens vertonen. Uitgeademde lucht bevat ook vocht wat neer kan slaan in het masker.
Groet RuudJ
Medewerker AV-Kenniscentrum
ADEM BEWUST, WANT HET LEVEN DUURT MAAR KORT.
Bent u al lid van onze Apneuvereniging? €32,50 / Incasso €30,00/Jaar
Word lid en ontvang 4X het Apneu Magazine + 10X het Apneu bulletin per jaar.


Plaats reactie