Plaats reactie
Joost
Geregistreerde gebruiker
Hood Stoma Stent niet meer leverbaar, wat nu?

Bericht door Joost »

Hoi Allemaal,
Ik ben nieuwe op dit forum en heb me hier aangemeld voor deze oproep.
Sinds 2012 gebruik ik de Hood Stoma Stent om s'nachts goed te kunnen ademen. Deze stent is relatief onbekend hier, maar op basis van wat ik gehoord heb van de leverancier vermoed ik dat er zo'n 60-80 gebruikers zijn in Nederland. Het enige dat ik er in het Nederlands over kan vinden is een artikel op pagina 24/25 van het Apneu Magazine nr1 2015.

Recent heb ik van mijn leverancier Athos Medical te horen gekregen dat dat de Hood Stoma Stent niet meer leverbaar is, in heel Europa niet meer zeggen ze. Ik zit nu met mijn handen in het haar, want terug gaan naar de ouderwetse metalen "kachelpijp" zou ik vreselijk vinden. Ik ben dus op zoek naar alternatieven, of misschien is er op de een of andere manier toch nog aan te komen.

Ik zou graag iets horen van iedereen die iets meer weet of met hetzelfde probleem zit. Dat kan via een reactie hier, een PB (persoonlijk bericht) op dit forum of via een email naar: mijn gebruikersnaam apenstaartje ruijsch punt com.

Met vriendelijke groeten,
Joost.

RuudJ
Moderator
Re: Hood Stoma Stent niet meer leverbaar, wat nu?

Bericht door RuudJ »

Welkom Joost, mag ik dit bericht ook plaatsen in de besloten Facebook groep van de ApneuVereniging? Misschien weet 1 van de ruim 4300 leden daar een oplossing?
Groet RuudJ
Medewerker AV-Kenniscentrum
ADEM BEWUST, WANT HET LEVEN DUURT MAAR KORT.
Bent u al lid van onze Apneuvereniging? €32,50 / Incasso €30,00/Jaar
Word lid en ontvang 4X het Apneu Magazine + 10X het Apneu bulletin per jaar.

Joost
Geregistreerde gebruiker
Re: Hood Stoma Stent niet meer leverbaar, wat nu?

Bericht door Joost »

Hoi @RuudJ, dank voor het aanbod. Het mag zeker, maar ik heb zelf geen facebook account, uit princiepe niet.

Van Hoodlabs kreeg ik dit bericht
Thank you for your email.  The new MDR regulations imposed,  Hood applied early, and was denied. We cannot ship our products to the EU
Inmiddels heb ik de gok gewaagd om er direct een in de VS te bestellen bij een wat twijfelachtige webshop RespiratoryCareStore.com. Betaald via paypal, dan kan ik eventueel een geschil indienen als het niet aankomt. Toevallig hadden ze mijn maat voor een redelijk bedrag op voorraad. Dat "redelijk" is relatief want ik kom in de VS bedragen tegen tot over de $400 voor een stuk siliconenrubber, want meer is het eigenlijk niet. Gelukkig kun je er wel een jaar mee doen als je hem netjes schoonmaakt af en toe dus als dit gaat lukken dan kan ik weer even vooruit.


Plaats reactie