Pagina 1 van 1

UWV, WW: wel of niet beschikbaar?

Geplaatst: 15 mei 2017, 17:51
door Najreg
Hoi!

Vooropgesteld: ik wil gewoon (kunnen) werken en voor m'n toekomst sparen. Ik zit wel momenteel in de WW en moet dus "beschikbaar" zijn. Prima! Vorig jaar rondom mijn hernia was ik volgens m'n werkcoach niet beschikbaar. Dit i.v.m. de operatie die mij te wachten stond. Nu is er dus apneu vastgesteld (76 keer stoppen met ademen per uur); Tja, ik zie het als nullijn en laat het medische traject z'n positieve effect opleveren... Maar ben ik nu beschikbaar of niet? Ik kan gewoon solliciteren en eventueel op gesprek gaan... maar dan? Iemand die hier ervaring mee heeft of goed advies kan geven?

Hoor het graag!

Groet,

Najreg

Re: UWV, WW: wel of niet beschikbaar?

Geplaatst: 15 mei 2017, 18:41
door Peter vdS
Najreg schreef:Maar ben ik nu beschikbaar of niet?
Ik ben ooit werkloos geweest en kreeg wachtgeld (vanwege een baan in het onderwijs). Toen ik mijn arm brak was ik tijdelijk niet beschikbaar. Ik heb me toen ziek gemeld bij de uitkeringsinstantie en ik kreeg een ziektewetuitkering. Toen mijn gips er weer af was werd het wachtgeld weer voortgezet.

Als jij je dus niet ziek meldt moet je beschikbaar zijn voor werk. Als je dat niet kunt moet je je ziek melden. Je inkomen komt dan uit een ander potje.

Re: UWV, WW: wel of niet beschikbaar?

Geplaatst: 15 mei 2017, 21:46
door Dirk1985
Peter vdS schreef:Als je dat niet kunt moet je je ziek melden. Je inkomen komt dan uit een ander potje.
Dat is precies wat je moet doen. Als jij je niet in staat vind om te kunnen werken moet je je ziek melden. Ik adviseer je wel om langs een vakbond te gaan om daar goede informatie te krijgen wat je rechten en plichten zijn. Daarnaast als je lid bent, kun je vaak ook wel begeleiding hierbij krijgen in het proces.
Helaas, is apneu vaak een onbegrepen iets en is er kans dat ze je alsnog beter gaan melden of vinden dat je kan werken. Daarom is het zo belangrijk dat je goed begeleid wordt vanuit een vakbond zodat je sterker staat.

Als je vragen heb geef het aan.

Re: UWV, WW: wel of niet beschikbaar?

Geplaatst: 16 mei 2017, 13:56
door Najreg
Hoi Dirk,

Ik heb nu alleen voor operatie al een AHI van 76 hoop dat ik op korte termijn me fitter zal voelen.