Iemand bekend met enkel hoge arousal ontwaakindex?

1
Ik heb 8 maart jl. een polysomnografie laten doen.
Uitslag was: hoge arousal ontwaakindex van 26.2/uur, centrale apnoe 1.6/uur (wat nog normaal blijkt te zijn). Iemand hier ervaring mee en enig idee hoe dit kan behandeld worden? In het begin vd nacht merk ik vaak dat ik wakkerschiet, verder in de nacht niet meer.

Klachten: altijd moe, zelfs de gedachte iets te doen maakt me moe....? wat we nu ook vrij logisch lijkt als je ziet hoe vaak ik wakker schiet.
In het ziekenhuis zeiden ze gewoon, je hebt bijna geen apneus, onderzoek is prima...maar helaas dit vind ik toch niet echt juist gezien deze waardes toch sterk afwijken vh normale?

Re: Iemand bekend met enkel hoge arousal ontwaakindex?

2
Hallo

Er word wel heel eenzijdig naar je problemen gekeken aangezien er meer dan 80 slaapstoornissen zijn. Mogelijk heb je geen slaapapneu maar een andere slaapstoornis die benadelt kan worden maar dan niet met een cpap of mra.

Als de expertise niet bij je huidige arts / ziekenhuis aanwezig is door laten verwijzen naar een gespecialiseerd slaapcentrum.
Laat even weten waar je woont dan kan ik wel een centrum in je omgeving noemen.

MVgr

harks37

Re: Iemand bekend met enkel hoge arousal ontwaakindex?

3
Lijkt me nogal logisch dat je niet uitrust als je telkens in de slaapcyclus gestoord wordt. Daar heb je dan niet eens een apneu voor nodig, om je verrot te voelen. Erg raar dat dat niet serieus genomen wordt. Ik heb een sterk vermoeden dat dit bij mij ook de kern van het probleem zal blijken te zijn. Maar ook bij mij wordt er niet echt specifiek naar gekeken of onderkend.