Piet ,
Lees mijn bericht hierboven eens terug.
Aanvullend verzekerd heeft niet zoveel te maken met eigen risico alleen om dingen te vergoeden die anders helemaal niet vanuit de basisverzekering vergoed worden.
Groeten, Bram
Verstandig besluit. Bij mij zijn ze nooit te beroerd om uitleg te geven. Ze geven ook aan wat goedkoper is en naar aanleiding daarvan besluit ik of deze weg al dan niet de moeite of het geld waard was. Dat was bij mij de laatste jaren zeker het geval. Of het komend jaar ook zo zal zijn, moet nog blijken maar ik heb goede hoop. Hoop doet leven, nietwaar?Hendrikus schreef: Volgende week de zorgverzekeraar maar eens bellen.
De laatste keuze moest ik zelf achteraan. Ze schreven gewoon alles af, ook als het mij niet uit kwam rond die datum. Het werd gewoon gezegd.CoBen schreef:Ingrid en Piet,
Bij mijn verzekering (VGZ) kan je de maandpremie betalen door middel van automatische incasso en het eigen risico bedrag zelf over maken. Ik betaal mijn maandpremie via incasso met onze hoofd bankrekening en de acceptgiro's met onze 2e bankrekening.
Houdoe,
Ben
Samenvatting:bmwpiet schreef:Ik heb ook net een rekening van 1 jaar binnen met de vermelding: Longziekten, DBC Zorgproduct.
Ik vraag me af, wat dit betekend en waarom bij mij bijna 75% onder eigen risico valt.. Ik ben zelfs aanvullend verzekerd.
Vandaag aan het ziekenhuis om een specificatie gevraagd, die heeft een kopie gemaakt en gaat het uitzoeken.
Daarna is de vraag, waarom dit onder eigen risico valt.
Mijn cpap wordt volledig vergoed, waarom de rest niet?
Ben dit jaar niet opgenomen geweest.
Dus jullie weten alvast, dat de verzekeringen brieven aan het sturen zijn.
"Wat is een DBC-zorgproduct?
Als u in het ziekenhuis in behandeling bent, berekent het ziekenhuis niet elke scan, injectie of handeling afzonderlijk. Het betalen van uw ziekenhuiszorg gebeurt via zogenoemde DBC-zorgproducten. DBC staat voor diagnose behandeling combinatie.(Volgens mij moet dat diagnosebehandelingcombinatie zijn - mz)
DBC-zorgproducten zijn een soort zorgpakketten die gebruikelijk zijn bij een bepaalde behandeling, bijvoorbeeld een gebroken arm. De prijs voor dit DBC-zorgproduct is een gemiddelde van alle kosten bij een dergelijke breuk.
Wat wel van belang is, is de zwaarte van de behandeling. Zo maakt het uit of de patiënt overnacht in het ziekenhuis, of dat hij meteen naar huis kan. Of dat de patiënt een operatie ondergaat of niet. Ook het aantal bezoeken aan de medisch specialist kan een rol spelen."