NIGHTBALANCE

1
Goedemorgen,

Ik ben sinds vorige week begonnen met de Nightbalance, op dit moment merk ik nog niet veel verschil.
Ik heb echter een vraag aan mensen die wellicht meer weten van de Nightbalance.

Ik zou deze via vivisol aan kunnen schaffen voor € 350,- werd mij verteld in het Amphia ziekenhuis door Dr Asin.
Helaas blijkt dit nu veranderd te zijn en moet je i.p.v eenmalig € 350,- te betalen € 275 per jaar betalen of € 25,- per maand.
Dit vind ik echt belachelijk omdat dit dan uiteraard een stuk duurder uit pakt. Nu heb ik via ( jawel) marktplaats er 1 over kunnen nemen van iemand die hem niet meer gebruikt en er maar een paar weken mee geslapen heeft.
Ik slaap nu dus met de proef versie die ik vanuit vivisol heb maar naar de proefperiode geef ik deze terug en wil ik die ik zelf aangeschaft heb gaan gebruiken.

Nu is echter mijn vraag heeft iemand een idee hoe je dit ding kan resetten naar fabrieksinstellingen?
Zijn er mensen die baat hebben bij de Nightbalance?
Hoe lang duurde het voordat je verschil begon te merken?

Ik heb al veel gedaan om geen CPAP te hoeven gebruiken, kan er namelijk niet aan wennen.
Heb 3 x mijn neus laten opereren, een UPPP laten uitvoeren ( amandelen en huig laten verwijderen) en afgelopen jaar heb ik zowel mijn boven als onder kaak laten breken en deze 1,5 cm naar voor laten zetten om zo de ingang bij de luchtpijp te vergroten.
Door de kaakoperatie ben ik van een AHI van 40 naar 12 gegaan, een hele vooruitgang dus.
Maar helaas nog steeds moe dus hoop zo dat de nightbalance werkt aangezien 80% van deze resterende AHI in rugpositie is.

alvast bedankt allemaal voor jullie reactie(s)!

gr, Pascal

Re: NIGHTBALANCE

2
Pascal, ook ik heb geslapen met de NightBalance.

Resetten. Kijk eens of je ergens een heel klein gaatje ziet op het oppervlak van de NightBalance. Als dit zo is, zul je waarschijnlijk met een open gebogen paperclip hier in kunnen. Ik denk dat je deze op deze wijze zou kunnen resetten. Zoniet bel gewoon de fabrikant op en leg het probleem voor.

Weet dat als je niet over uitleessoftware beschikt, dat je na ontwaken via het knopje het aantal keren op de rug liggen kan meten en ook het aantal keren dat deze getrild heeft kan via dit knopje worden weergegeven.

Het resultaat kan zo gemeten worden, maar is ook één kwestie van je gevoel.

Lees eventueel mijn bericht over de POSE en de NightBalance bij het forum over SPT.

Groet RuudJ
Groet RuudJ
Medewerker AV-Kenniscentrum
ADEM BEWUST, WANT HET LEVEN DUURT MAAR KORT.
Bent u al lid van onze Apneuvereniging? €32,50 / Incasso €30,00/Jaar
Word lid en ontvang 4X het Apneu Magazine + 10X het Apneu bulletin per jaar

Re: NIGHTBALANCE

3
Hoi Pascal, ik heb dezelfde informatie ook gekregen, maar begrijp het anders. 25 euro per maand lijkt meer, maar dit is voor het apparaat én alle service en disposables. Daarnaast bestaat de kans dat de vergoeding door de verzekeraar nog in 2016 gaat lopen, en anders naar alle waarschijnlijkheid in 2017. In beide gevallen ben je nu dus goedkoper uit dan wanneer je hem nieuw aanschaft voor 350 euro. Als je ineens 275 euro voor een jaar betaald en de verzekeraar gaat eerder vergoeden krijg je de resterende maanden ook nog terug.