Re: Start MRA behandeling

21
Je moet hem altijd door een gespecialiseerde tandarts of Kaakchirurg laten aanmeten. Niet zelf iets via internet of zo gaan bestellen. De nazorg is erg belangrijk. Ik ga er zelf ook niet aan draaien, dat doet mijn Kaakchirurg. Het gaat om je tanden en kaak, dus laat hier een expert naar kijken!


Groet Agnes

Re: Start MRA behandeling

22
Vandaag evaluatie MRA gehad in ziekenhuis. Helaas werkt het totaal niet voor het snurken, zelfs niet op de uiterste stand. Ik vind de MRA op zich comfortabel genoeg en kan er prima mee in slaap komen. Ook geen kaakklachten gelukkig.

Ik kan over paar weken eventueel een nieuwe slaaptest doen met de MRA in om te kijken of ook de apneu's hetzelfde zijn gebleven, maar ik voel me iig nog niet uitgeruster dan voor de MRA. Ook het snurken zelf vind ik een probleem, omdat ik regelmatig wakker van mijn eigen geluid wordt en mijn vrouw het uiteraard ook niet prettig vind.

Ik kan het nog even aanzien, maar ook een proefplaatsing van een CPAP aanvragen. Twijfel nog behoorlijk.

Re: Start MRA behandeling

24
Ik heb nu een maand mijn MRA. Word alleen maar moeier. Vanmorgen werd ik wakker en toen lag hij op mijn nachtkastje. Kennelijk heb ik hem vannacht uitgedaan. Weet er niets meer van.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Re: Start MRA behandeling

25
Soms werkteen hulpmiddel niet. Waarom is dan niet helemaal duidelijk. Wanneer je het idee hebt dat het niet lukt, dan loont het de moeite om verder te kijken. Misschien dat een CPAP dan wel lukt. Het is vaak zoeken naar wat voor jou het beste hulpmiddel is. En dat is voor iedereen verschillend. Heel veel sterkte.
Laatst gewijzigd door Fons_iXiaan op 24 nov 2015, 08:22, 1 keer totaal gewijzigd.

Re: Start MRA behandeling

29
Kennelijk moet de MRA nu pas gaan werken. Hij is nu al 3 keer ingesteld en moet nog 7 keer aangedraaid worden. 30 slagen in totaal. Benieuwd of mijn vermoeidheid minder wordt. Mijn neus zit ook altijd dicht. Soms adem ik als een vis daardoor.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Re: Start MRA behandeling

31
Hoop dat het gaat werken voor je. Heeft het al wel effect op het snurken?

Bij mij deed de MRA helemaal niets, ook niet op de uiterste stand. Ik heb sinds 2 weken cpap en snurken was gelijk helemaal weg. Ik voel me nu ook al wel wat fitter.

Succes

Re: Start MRA behandeling

33
Niet te lang wachten met aan de bel trekken hoor. Als je geen enkel effect merkt op het snurken is dat geen goed teken. Het zou jammer zijn als in april blijkt dat ook je apneus nog net zo aanwezig zijn. Ik zou vragen of je eerder een slaaponderzoek mag doen.

Bij mij had de MRA ook geen enkel effect op het snurken, ook niet op de verste stand. Ik ben in overleg met het ziekenhuis een overstap gemaakt naar cpap. Het snurken was gelijk helemaal weg en na 2 weken voelde ik me al wat fitter.

Re: Start MRA behandeling

35
hi allen,

mijn MRA vanaf 3 nachten nu in. En ik heb geluk. De tandarts (vd Horst Kampereiland Utrecht, prima persoon, neemt tijd en komt zeer vakkundig over) zet de MRA al bij start op een middenspanning, schat hij zo'n beetje in op basis van geheel. En dat heeft ie goed gedaan, vanaf 1e nacht is snurken weg, heb ik goed geslapen en voel me stuk uitgeruster dan vroeger. Wel wennen, zo'n ding in je mond. Maar het valt mee. Mogelijk gaan we nu de MRA zelfs 'terug spannen'. Ik ben blij, wens alle die beginnen met zo'n MRA sterkte en succes. Het kan in ieder geval echt helpen, dus.. zet in begin even door.

Groet, Willem.