3e DevilBiss begeeft het binnen 1 jaar

1
Graag hoor ik van andere DevilBiss gebruikers of zij ervaringen hebben met foutieve registratie van het aantal geslapen uren.

Via Total Care Groep heb ik eind augustus 2015 een splinternieuwe DevilBiss Autopap ontvangen.
binnen 1 maand registreerde het apparaat niet de 8 uren die ik sliep maar slechts 2 of 3 of in enkele gevallen 1 uur.
Je voelt hem al aankomen: binnen no time bestaat er geen basis meer om dat apparaat aan jou ter beschikking te stellen want ze zouden denken dat jij het gewoon niet gebruikt. Je plaats jezelf naar je ziektenkostenverzekering en niet in de laatste plaats naar je long- en/of KNO-arts buitenspel.
Ik kreeg eind september 2015 een ander apparaat, geheel identiek aan het eerste maar dan gebruikt. Dat werkte goed tot eind november en exact dezelfde klachten deden zich opnieuw voor.
Heb toen van Total Care geëist dat zij een apparaat zouden leveren met een serienummer dat ver van de eerste twee zou liggen. De eerste twee verschilden slechts enkele honderden nummers.
Zo geschiedde, al heb ik daar wel het nodige verweer voor moeten voeren.
Op 2 december 2015 een (wederom) gebruikte DevilBiss met ca. 4000 nummers afwijkend ontvangen (naar beneden; dus ouder). Het apparaat heeft tot 4 dagen geleden normaal gefunctioneerd al is het wel lawaaieriger dan de eerste twee. Zelf heb ik er geen moeite mee maar mijn vrouw vindt het hinderlijk. U raadt het al: weer geen juiste urenregistratie.
De lucht(druk)werking van het apparaat is prima. AHI gemiddeld 2,5; ik kom van de 26.

De dames aan de telefoon van Total Care vind ik bijzonder neerbuigend naar patiënten en ook hun manier van E-mailen is niet zoals je zou verwachten. Die dames vergeten blijkbaar dat wij het zijn die hun salaris bekostigen. Ik kreeg dus zeker niet het "Total Care gevoel" van die dames. Wel van een techneut die ik aan de telefoon kreeg en mij mededeelde dat deze problematiek hem nog niet helemaal bekend was maar hij er mee aan de slag ging met DevilBis Duitsland. Terloops vroeg hij of ik nog supplies nodig had en heb toen om een extra neusdop gevraagd (ResMed FX). Die kreeg ik keurig met de post met extra filters ook nog.
Ik heb gisteravond per E-mail melding gemaakt bij Total Care. Op dit soort zaken dient onverwijld gereageerd te worden vind ik. Heb nog niets gehoord. Als ik vandaag niets hoor dan ga ik dit melden bij mijn longarts en zal ik een warm verzoek doen om van dit bedrijf afscheid te gaan nemen als ziekenhuis omdat het het werk van de longarts in diskrediet brengt.
ResMed Airsense 10 autoset en Resmed Mirage FX-N AHI gem. 0,4

Re: 3e DevilBiss begeeft het binnen 1 jaar

3
Hallo Leentje. Ben net gebeld door Total Care. De machines worden door IZZ (onderdeel van VGZ) gekocht. Daarom ligt een ruil moeilijk. Ze hadden al weer een zogenaamd nieuwe voor mij klaar staan en die kon ik dan in het ziekenhuis ophalen volgende week. Heb ze duidelijk gemaakt dat ik na de 2e Devilbiss geen vertrouwen meer heb in dat merk. Ik heb gezegd dat ze zichzelf geen goede dienst bewijzen door 2e-hands machines te leveren waarvoor mijn verzekering de nieuwprijs betaalt. Heb er op gestaan dat ze een nieuwe ResMed Airsense 10 leveren inclusief nieuw toebehoren. Als ze die niet meenemen hoeven ze niet te komen en dan ga ik het via longarts en verzekering spelen. Er is over 'wie de keuze bepaalt' al veel gesproken hier en ik begrijp dat de patiënt uiteindelijk bepaalt want die betaalt. Het is in mijn geval dan ook niet zo dat ik niks heb geprobeerd of zo en gewoon een andere machine wil omdat ie mooier is. Afgelopen nacht 6 uren geslapen en 8 op de teller. Er zal wel een "Chinees klokje in zitten ;)
ResMed Airsense 10 autoset en Resmed Mirage FX-N AHI gem. 0,4

Re: 3e DevilBiss begeeft het binnen 1 jaar

4
Ik heb sinds twee dagen de Airsense 10, en ik kan niet anders zeggen dan dat hij uitstekend bevalt.
Maarja, dat deed mijn Phönix (eigenlijk een merkloze Philips Remstar) OOK. Die had na bijna 2 jaar de geest gegeven (compressor), en ik kreeg 2 maanden voor het beeindigen van het contract een splinternieuwe. Die is nu dus ook tweedehands.....
Ik had het er van de week met de longarts nog over dat er eigenlijk geen slechte apparaten meer zijn. (Maar jouw verhaal doet dan toch weer anders vermoeden ;-)

Re: 3e DevilBiss begeeft het binnen 1 jaar

5
De machines worden door IZZ (onderdeel van VGZ) gekocht
Ik heb gezegd dat ze zichzelf geen goede dienst bewijzen door 2e-hands machines te leveren waarvoor mijn verzekering de nieuwprijs betaalt.
Daar zit een kleine tegenspraak in. Je verzekeraar koopt die apparaten en zet die in tot ze "op" zijn.
Komen ze eerder terug dan worden ze op de plank gezet en kunnen weer worden uitgegeven.
Dit is dus geen beleid van je leverancier maar van je verzekeraar.

Groeten, Bram

Re: 3e DevilBiss begeeft het binnen 1 jaar

6
Beste Bram,
Een machine kan prima op de plank belanden na grondige reiniging en uitgebreide test, echter ik heb dus tot 2 x toe een gebruikte machine ontvangen die het na kortere of langere periode begeeft. De eerste machine was nieuw; heeft het ook begeven na 1 maand.
Ik heb mijn verzekeraar hierover gesproken en in mijn geval ging het initieel om een nieuwe machine; dit stond ook in het contract vermeld. Dat contract verplicht mij om als een "goed huisvader" voor de machine te zorgen en hem te onderhouden.
Anderzijds heeft Total Care in deze een verplichting: er voor zorgen dat er een nieuwe vervanger komt. Of de prijs van die nieuwe vervanger nu wat hoger of wat lager is zou niet mogen uitmaken. Dat is het bedrijfsrisico van Total Care.
Als je een nieuwe auto koopt en die blijkt na 3 reparaties door de garage binnen één jaar het door jou gemelde groot euvel niet te kunnen verhelpen dan heb jij recht op een nieuwe auto. Ik heb in de 80-er jaren eens een in elkaar gelopen versnellingsbak gehad in een Ford Sierra. Ford wilde er een gebruikte bak in doen. Nee dus! Als Ford Nederland dat gedaan zou hebben zouden ze heel wat minder auto's in het lease circuit afgezet hebben.
Ook de manier waarop je behandeld wordt stuit mij tegen de borst. Wij betalen hun boterham en niet andersom.

Ik ben benieuwd....vandaag hoor ik wat Total Care gaat doen; de directie moest zich er over buigen ;)
ResMed Airsense 10 autoset en Resmed Mirage FX-N AHI gem. 0,4

Re: 3e DevilBiss begeeft het binnen 1 jaar

7
De kogel is door de kerk. Total Care heeft een ResMed Airsense 10 Autoset besteld en die gaat als alles goed gaat aanstaande donderdag een fabrieksnieuwe afgeleverd worden bij mij thuis. De directie van Total Care heeft zich hierover gebogen en is - gezien de herhaalde klachten over de 3 stuks DeVilbiss - mee gegaan in mijn dringende verzoek van DeVilbiss weg te gaan in deze. Dank aan de Total Care Groep en alle anderen die mij advies gegeven hebben.
Na verloop van tijd zal ik berichten over mijn ervaringen met de nieuwe ResMed.
Grt.

R@y
ResMed Airsense 10 autoset en Resmed Mirage FX-N AHI gem. 0,4

Re: 3e DevilBiss begeeft het binnen 1 jaar

9
Nee ik slaap met cpap. Het euvel zit hem niet in de luchtwerking van de cpap maar in de elektronica die de waarden registreert, waaronder de uren. 8 uren slaap met de huidige machine wordt geregistreerd als b.v. 0,6 uren. Zoals een ieder bekend dien je nachten van minimaal 4 uren met de machine te slapen. Als je gemiddelde daar onder komt dan ziet men dat zo, dat de noodzaak voor een cpap blijkbaar niet aanwezig is. Of de patiënt de klachten houdt, daar kijkt men dan verder niet naar.
ResMed Airsense 10 autoset en Resmed Mirage FX-N AHI gem. 0,4

Re: 3e DevilBiss begeeft het binnen 1 jaar

11
Ja hij schrijft het ook verkeerd weg zo te zeggen. Dat bleek ook al bij de eerste; daar zat een SD-kaart in. In de tweede niet en deze weer wel. Ik vind dat die machines standaard met SD-kaart geleverd zouden moeten worden.
Als ik het goed begrijp tellen de meeste CPAP's van 12 uur 's-middags tot de andere dag 12 uur 's-middags.
Voordat hij kuren ging vertonen kon je 's-morgens een uur na opstaan de juiste slaapduur etc. aflezen. Sinds ze kuren gaan vertonen geven ze aan dat je 0,6 uur geslapen hebt terwijl ik zeker weet dat ik er 8 uren aan gelegen heb. Al weer een nacht korter dan 4 uren dus dat registreert ie als aantal en als percentage van: 1 dag, 1 week, 30 dagen en 90 dagen.
Anyways....morgen komen ze de Resmed Airsense 10 autoset brengen incl. toebehoren. Ik ben reuze benieuwd. Als het goed is dan zit daar standaard een SD-kaart in maar ook een WiFi-unit. Als die werkt dan hoeft het kaartje er niet meer uit en kun je de boel zo aflezen. Ik houd je op de hoogte.
ResMed Airsense 10 autoset en Resmed Mirage FX-N AHI gem. 0,4

Re: 3e DevilBiss begeeft het binnen 1 jaar

12
Ray, als je de Resmed wilt uitlezen dan zul je toch echt het sd kaartje in je pc of laptop moeten stoppen. De wifi verbinding is hoofdzakelijk bestemd voor E-health vanuit het ziekenhuis als men daarmee al werkt. Men kan dan de cpap op afstand controleren of de therapie goed werkt. Men kan dan ook de instellingen op afstand wijzigen.

Verder zou je via MyAir van Resmed zelf de therapie op eenvoudige wijze kunnen volgen, maar via Sleepyhead is dit voor een gevorderde gebruiker beter en mooier te zien.

De verbinding staat standaard op uit, daar jezelf toestemming moet verlenen voor het verzenden van jouw medische gegevens.

Groet RuudJ
Groet RuudJ
Medewerker AV-Kenniscentrum
ADEM BEWUST, WANT HET LEVEN DUURT MAAR KORT.
Bent u al lid van onze Apneuvereniging? €32,50 / Incasso €30,00/Jaar
Word lid en ontvang 4X het Apneu Magazine + 10X het Apneu bulletin per jaar

Re: 3e DevilBiss begeeft het binnen 1 jaar

13
Tot nu toe geen reacties van mensen die beamen wat je zegt al zullen die wellicht nog komen. Je hebt het over de Devilbiss en om met je eigen vergelijking te komen : je noemt wel merk en type om een vergelijking te maken maar bij de Devilbiss verzuim je dat. Alsof de Devilbiss maar een type kent en dat is natuurlijk niet zo. Je zegt ook niet dat de ford verkeerd uitvalt zonder de vermelding dat het om een het om een Sierra gaat. Okee genoeg vergelijkingen. Ik neem aan dat het om de 5 serie gaat waar je het over hebt. De verouderde type inmiddels en voor zover ik weet wordt die niet meer uitgegeven. De 5 serie kent inderdaad problemen met het correct uitlezen. Ook ik liep hier tegenaan. Afgelopen voorjaar overgestapt naar de 6serie , de Devilbiss Blue. Dat overstappen ging niet zonder slag of stoot. Uk wilde machine die dezelfde software gebruikt als de proffesionals. Geen Sleepyhead maar de smartlink 3.0. Software die alles laat zien wat de proffesional nodig heeft om de controleren hoe de patient reageert op de therapie. De software heb ik zelf via USA aangeschaft. De interpretatie van de software heb ik van Totalcare gekregen. Dankzij deze software heb ik, ondanks een lage AHI van onder de 2, een slaaponderzoek in het vooruitzicht gekregen vanwege de onderliggende gebeurtenissen. Dankzij de Devilbiss Blue ben ik wel een volwaardig gesprekspartner geworden met zowel de specialist alswel met Totalcare. Mijn ervaringen met Totalcare is positief. Belangrijk was mijn eigen onderbouwing en de specialist die zich volledig kon vinden in het feit dat ik als verpleegkunige volledig zeggenschap wilde hebben over mij eigen therapie en vooral inzage wil hebben in gebeurtenissen. Gesprek gaat eigenlijk nooit over de AHI maar altijd over de gebeurtenissen. Ik heb gekozen voor het apparaat dat past bij mij, waarmee ik volwaardig mee kan communiceren tussen artsen en Totalcare.


Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

Re: 3e DevilBiss begeeft het binnen 1 jaar

14
Beste Freerk,
DeVilbiss type nummer, type luchtbevochtiger en maskertype staan onder iedere post van mij dus dat heb je waarschijnlijk over het hoofd gezien. Het was dus een 5 serie. Total Care had voor mij ook al een 6 op de plank staan maar na de 3e machine houd ik het voor gezien. Total Care heeft mijn wens gerespecteerd en ik ben hen daar erkentelijk voor.
ResMed Airsense 10 autoset en Resmed Mirage FX-N AHI gem. 0,4

Re: 3e DevilBiss begeeft het binnen 1 jaar

16
Resmed Airsense 10 autoset
Gistermiddag om half twee kwam Frank van Total Care de nieuwe Resmed Airsense 10 autoset brengen met nieuw ResmedFX10
masker. Zowel mijn vrouw als ik werden hier gelukkig van want deze machine hoor je dus helemaal niet. De DeVilbiss maakte bij in- en uitademen een gierend geluid.
Ik heb geslapen als een os; ging om half elf slapen en werd om 6 uur wakker van de wekker! Fijn is ook de autostart feature.
Het schijnt dat je gebeurtenissen meteen na het stoppen van de therapie 's-morgens zichtbaar zijn maar dat heb ik gemist.
Als ik nu het slaaprapport opvraag dan zie ik bovenin de instellingen van de druk en in de cirkel zie ik de waarden oplopen naar 5. De gebruiksaanwijzing is summier vind ik en ook is er bij mij geen optie "meer info" in enig menu zichtbaar.
Omdat ik meerdere waarden zie in de cirkel en dit mijn eerste uitlezing is vermoed ik dat ik een AHI-index had van 5 afgelopen nacht of is dit onjuist? Ik zat gemiddeld op 2,5 en heb wel eens een uitschieter gehad van 5.
Sleepyhead (oude versie verwijderd) werkt niet in Windows 10 helaas; iemand een suggestie? Wel heb ik mij by MyAir aangemeld en ja hoor: de WiFi is groen gaan branden. Ben nu benieuwd of ik morgen wat kan uitlezen en zo ja welke gegevens.
Tot zover een aanrader deze machine. De slang is ook beduidend dunner dan bij de vorige machine.
Aangezien ik leidingwater gebruik en de warmte op '0' heb staan wil ik gaan proberen om zonder bevochtiging te gaan slapen.
Mijn zwager doet dit ook en het scheelt schoonmaakwerk.
Dank voor de goede suggestie en ook dank aan Total Care, die meegegaan is in mijn verzoek.

Grt. Ray.
ResMed Airsense 10 autoset en Resmed Mirage FX-N AHI gem. 0,4

Re: 3e DevilBiss begeeft het binnen 1 jaar

17
Hier hoe het verder ging:
Ik heb mij gisteren aangemeld op MyAir en binnen 15 minuten stond de WiFi aan. Die staat in NL standaard uit omwille van privacy bescherming. Na bijzonder waardevolle input van Ruud J het menu op "uitgebreid" kunnen zetten waardoor ik zag dat ik de 1e nacht 2,4 had.
Vanochtend om 05:48 opgestaan en om 7:15 gecontroleerd. De gegevens waren exact 1 uur na beëindiging van de nacht geüploaded. Prachtige tool om snel wat meer te zien, zelfs op afstand. Nog mooier zou zijn als ie als app te downloaden zou zijn.
MyAir geeft een algehele score plus een aantal detailpagina's. Afgelopen nacht AHI 0,8. Netjes lijkt mij!
Groet en nogmaals dank voor alle hulp/suggesties.

Ray.
ResMed Airsense 10 autoset en Resmed Mirage FX-N AHI gem. 0,4

Re: 3e DevilBiss begeeft het binnen 1 jaar

18
Ja, ik vind dat een HEEL groot nadeel van MYAir dat hij pas lang na het opstaan - als ik alweer druk aan het werk of op weg ben - de gegevens ophoest. Ik wacht nu alweer anderhalf uur, maar nog nada. Ik kan nu wel op het schermpje kijken, maar dat is toch anders. Nouja, ls het nieuwe er af is maakt het niet meer uit ;-)

En twee seconden later rollen ze binnen :lol:

Re: 3e DevilBiss begeeft het binnen 1 jaar

19
Goeie morgen Leentje,
Ik heb voor de MyAir site een bladwijzer op mijn mobiele telefoon aangemaakt en naam en inlogcode op 'bewaren' gezet.
Ook op de (kleine) Iphone is ie goed af te lezen en is een speciale app eigenlijk niet eens nodig. Ruud J berichtte mij dat ie precies 1 uur na je opstaan de gegevens verzend. En dat klopte in mijn geval dus exact.
Als alles zo door blijft gaan ben ik een heel tevreden mens.
Fijn weekend!

Grt. Ray
ResMed Airsense 10 autoset en Resmed Mirage FX-N AHI gem. 0,4

Re: 3e DevilBiss begeeft het binnen 1 jaar

20
Ik kan mij voorstellen dat je gegevens wilt hebben om zelf de regie te houden over je eigen therapie, maar de gedachte gaat wel eens door mijn hoofd dat we moeten oppassen dat apneu op de eerste plaats komt en dan pas het mens zijn. Ik pas er voor om zoveel tijd te besteden aan mijn apneu als ik er verder geen dagelijks invloed op heb. Ik reageer op trends ipv de dagelijks hectiek, al is het wel handig om te weten hoe je lichaam reageert op een bijzondere nacht. Echter na een paar keer weet ik hoe mijn lichaam reageert op deze bijzonderheden. Vraag is ook wat het oplevert deze wil om zoveel tijd er aan te besteden. Lijkt soms meer op een hobby. Ik keur het niet af hoor. Een ieder mag natuurlijk zoveel tijd als hij of zij wil aan dit speeltje besteden, maar wil alleen benadrukken dat niet het beeld moet bestaan dat je alleen je apneu onder de knie krijgt door dagelijks en liefst meteen je alle gegevens in het het vizier te hebben. Trends op langere termijn zijn veel belangrijker en dan van alle gebeurtenissen. Je gaat echt niet je instellingen veranderen na een beroerde nacht. Ik beschouw mijn apneu als een bijkomstigheid en geen doel in mijn leven om er veel tijd aan te besteden. Ieder zijn meug natuurlijk, dat wil ik wel benadrukken. De een ziet het als zijn levenswerk en hobby. De ander besteed er alleen de tijd aan die nodig is om de trends te volgen die kunnen leiden tot een veranderde instelling.

Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk