Re: Rare waardes DV54

21
eriks schreef:
Ruud J, schreef: Mij is het bij Totalcare gelukt om de Devilbiss 54 om te ruilen met de Resmed S9.
Grappig, ik dus precies hetzelfde! Maar bijt je er in vast, blijf redelijk en onderbouw waarom, dan kan er wel iets geregeld worden.
Ik heb die van mij ingeruild voor de Blue


Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

Re: Rare waardes DV54

23
Ja. Werkt zeer goed. Ik heb er zelf de software bij aangeschaft. Dezelfde software die wordt gebruikt door totalcare. Je miet wel rekening houden dat het compatible is met Sleepyhead maar het werk nauwkeurig en je kan veel aflezen via verschillende rapporten. Dat de blue strenger beoordeelt dan Sleepyhead is bekend, maar dat is alleen maar goed. Verder kan de software alleen draaien op windows 8 of lager. Ik heb altijd een AHI van 2 of lager, gem. 1 5 en toch binnenkort een slaaponderzoek. Waarom? Omdat kon aantonen via de software dat er ondanks de zeer lage AHI er gebeurtenissen aanwezig waren die nader onderzoek behoeven. Dat heb ik toch maar bereikt met niet alleen klakkeloos kijken naar AHI opzich, maar naar de combinatie van hoe ik me voel tov de uitslagen. De Dv54 had zijn mankementen en ik snap niet dat deze nog gebruikt wordt als blijkt dat veel gebruikers hierover klagen. Ik ben blij dat ik de regie zelf heb. Zelf kan beoordelen of ik aan de bel moet trekken of niet of wanneer ik moet of ga overleggen. Op deze manier verlopen de gesprekken veel plezierige dan als je helemaal afhankelijk bent van iemand. Totalcare en ik beschikken over precies dezelfde informatie en er ontstaat niet een situatie van de een weet het beter dan de ander. Was ik vroeger heel erg gefocust op de AHI, tegenwoordig kijk ik eens in de maand alles door. Alleen als ik zeer slecht slaap kijk ik nog weleens de uitslagen na. Gevolg innerlijke rust.

Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

Re: Rare waardes DV54

24
Ik ben het deels met je eens. Er is een heel grote groep gebruikers waarbij sec het gebruik van een CPAP-apparaat de apneu voldoende bestrijdt. Voor deze mensen is het helemaal niet zo interessant om de precieze AHI of andere events te weten. En voor hun is de DV54 een prima apparaat, dat ben ik met TotalCare eens. De DV54 is een stuk goedkoper dan de Resmed S9, waarom de gezondheidszorg onnodig duurder maken... Wat me alleen tegenvalt van TotalCare is dat ze niet sneller met een ander apparaat komen wanneer meerdere malen blijkt dat de DV54 niet voldoet (omdat de gebruiker nog teveel apneu-klachten heeft), daar zouden meer pro-actief in moeten zijn en dan is er niks aan de hand.

Ik heb zelf gemiddeld een AHI van 4.0 met uitschieters naar 3.5 en 5.0. Dat is met de Resmed S9, bij de DV54 schoot het sowieso alle kanten op. Volgens het protocol is dat ook "voldoende". Maar kennelijk niet, want ik heb nog steeds bijna net zoveel last als drie jaar terug. Alleen al dat feit moet voor je specialist/verpleegkundige naar mijn idee voldoende aanleiding zijn om weer een slaaponderzoek te gaan doen en dat gaat in mijn geval dus weer gebeuren. Ik zie er alleen nogal tegenop omdat ik dan wel een volledig onderzoek wil laten doen (compleet met de neurologie) en dan wordt het in het ziekenhuis slapen. En dat betekent dus veel wakker zijn en veel te vroeg er uit, dus ben ik compleet brak, ziek de dag erna.

Overigens, het blijkt dat de DV54 niet eens de informatie bijhoudt op een niveau dat de S9 dat doet (continu, per ademhaling). Zelfs dat losse kastje, wat je voor veel geld kunt kopen, doet dat niet. Ik hoop dat ze met dat nieuwe apparaat hun leven gebeterd hebben wat dat betreft.

Re: Rare waardes DV54

25
Nou ja hopen? De dv6 is gewwon goed met een goeie registratie. De dv5 moet ze, gezien het aantal klachten, er gewoon uit gooien. Verder wil ik nog kwijt dat als klachten aanhouden er nog zoveel andere oorzakener aan ten grondslag kunnen liggen. Echter daar heb je wel een een grondige analyse voor nodig. De dv6 geeft die informatie in zoverre dat als de uitslag niet goed is er een voldoende basis om een slaaponderzoek aan te vragen en te krijgen.

Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

Re: Rare waardes DV54

26
Dank voor al jullie reacties op mijn problemen met de Devilbiss DV54. Ondertussen ben ik overgestapt van Total Care naar Vivisol, er is door Total Care geen enkelen moeite gedaan om mij te behouden als klant. Er is niet eens een aanbod gedaan om de CPAP om te ruilen voor het nieuwe type of een ander merk.
Kreeg direct per mail een overstap formulier en hiermee ben ik naar Vivisol gegaan om te vragen wat voor merk ik zou krijgen als ik zou overstappen, dit zou de ResMed Airsense 10 zijn. Gisteren is deze door Vivisol bij mij thuis afgeleverd met een goede uitleg door een deskundige medewerker.
Nu na de eerste nacht slapen met de ResMed een AHI van 1,4 met een juiste weergave van de aantal uren slaap, dat geeft toch een heel ander gevoel!

Het blijkt dus allemaal best mogelijk om van leverancier te veranderen, als je dus niet tevreden bent moet je dit ook zeker doen en niet blijven tobben. We hebben onze slaap hard nodig!!

Re: Rare waardes DV54

27
Je moet ook gewoon echt assertief zijn. Bij mij heeft het ook bijna een jaar geduurd voordat ik een ander apparaat kreeg. En ik heb ook echt gewoon gedreigd met opstappen, dat hielp in mijn geval wel (ook bij TotalCare). Je kunt best assertief en vriendelijk tegelijk zijn ;-)

Probleem is dat jij de enige bent die er iets van merkt of je goede zorg krijgt, daar voelen anderen niks van, helaas werkt dat zo. Als je het er niet mee eens bent, blijven "zeuren", ook al staat dat je eigenlijk tegen (ik heb er zelf een hekel aan).

Maar dat is dus gelukt, mooi :-)