Re: Veel CSAS in eerste uur. Oorzaak? Behandeling?

2
Het eerste uur en ook tijdens een middagdutje slaap je een lichte slaap.

De ademhaling is dan sowieso onregelmatiger. Centraal Apneu is Apneu waarbij de hersenen geen signaal afgeven om te ademen. De longen stoppen met hun werking. Er valt weinig tegen te doen. Een cpap mag niets doen bij Csas. Doordat het koolzuur dioxide niet via de adem het lichaam verlaat en dus in het bloed wordt opgestapeld, veranderd de zuurtegraad van het bloed. Hierdoor wordt er een signaal opgepikt door de hersenen waardoor er een reactie ontstaat om weer te gaan ademen. Csas wordt als het in ernstige mate voorkomt vaak behandeld met een bipap of een ASV.

Groet RuudJ
Groet RuudJ
Medewerker AV-Kenniscentrum
ADEM BEWUST, WANT HET LEVEN DUURT MAAR KORT.
Bent u al lid van onze Apneuvereniging? €32,50 / Incasso €30,00/Jaar
Word lid en ontvang 4X het Apneu Magazine + 10X het Apneu bulletin per jaar

Re: Veel CSAS in eerste uur. Oorzaak? Behandeling?

3
Als er csas optreedt, dan is contact met een gespecialiseerde kliniek noodzakelijk. In mijn geval ben ik al drie jaar bezig dat voor elkaar te krijgen. Vanaf 10 oktober vorig jaar weer heel intensief. Nu is mijn AHI opgelopen tot 45 met een TTiA van 1 uur 51 minuten afgelopen nacht. Er waren 272 centrale apneus in een tijdsbestek van 4 periodes van totaal iets meer dan 3 uur CSR. Een longverpleegkundige in het ziekenhuis waagde te beweren dat het allemaal prima verliep.
Ik heb vandaag mijn cpap aan de kant geschoven, die helpt niet. Sterker nog, ik denk dat hij averechts werkt. Ik ga nu de bijsluiters van mijn medicijnen weer eens doorpluizen of er van die zijde ook complicaties kunnen optreden. Ik werd vanmorgen zo beroerd wakker, dat ik ten einde raad was.
De longarts heeft mij gisteren gebeld met de mededeling dat het toch maar beter is dat ik doorgestuurd wordt.
De wachtlijst van het Centrum voor Thuisbeademing in Groningen is minimaal 10 weken. Daar wil ik eigenlijk niet op wachten. Ik probeer nu zelf maar een oplossing te vinden. Ik ga praten met mijn huisarts en apotheker om te zien of daar iets te bereiken is.


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk