App: SomnoPose

1
modedit RM: bericht afgesplitst van Ervaringen met Sleep Position Trainer Philips Nightbalance Lunoa

RuudJ schreef: 20 nov 2019, 21:38 De SPT zou in elk geval aan moeten geven hoevaak en hoelang je in rug, buik en zijligging (li en re) hebt gelegen. De Lunoa zou een display moeten hebben en is dacht ik, ook via de pc uitleesbaar. Kan natuurlijk geen ahi weergeven.
Hallo Ruud,

Ja, dat zou je denken en ik geloof dat een oudere versie van de SPT dat inderdaad aangaf en een mogelijkheid had om data via een USB stick naar de PC over te brengen. Maar er zijn kennelijk inmiddels meerdere versies van de "Philips Nightbalance Lunoa SPT" (net zoveel versies dan als je verschillende combinaties met deze namen kan bedenken). De laatste nieuwe versie, die ik heb, geeft slecht 3 dingen aan op de display van de SPT zelf en dat ook alleen over de laatste keer gebruik:
1. Het percentage dat je op je rug hebt gelegen
2. De totale tijdsduur van het laatste gebruik
3. Het percentage van de keren dat je op de trillingen hebt gereageerd.

Omdat het percentages zijn weet je dus niet hoe vaak en al helemaal niet wanneer iets wel of niet heeft plaatstgevonden. Als betrokken patient die graag inzicht heeft in wat er 's nachts nu allemaal tijdens de therapie gebeurd heb je niets aan die minimale gegevens. Ze betekenen ook weinig zonder de context van de aantallen en de tijdstippen. De nieuwste Lunoa kan ook alleen maar met de bijbehorende app worden uitgelezen en die geeft hetzelfde aan als wat er op de display te zien is. Behalve dat je voor 2 zaken het weekgemiddelde krijgt namelijk het percentage rugligging en het gemiddelde gebruik.

Ondertussen moet je wel aan 5 instanties en specialisten in de app toestemming verlenen zodat zij via de specialisten portal wèl alle data te zien krijgen, precies zoals je het als gebruiker ook zou willen zien met het het AANTAL afgeven trillingen (en wanneer) AANTAL reacties (en wanneer) en een overzicht van ALLE lichaamsposities inclusief linker- en rechter zijligging.

Het is allemaal vrij basic data en informatie die makkelijk te begrijpen is. Als je gewend bent met OSCAR te werken om inzicht in je slaap te krijgen stelt deze data maar weinig voor maar dit is wel essentieel om inzicht te krijgen in wat er 's nachts nu allemaal gebeurd en wat de samenhang van gebeurtenissen is. Ik snap echt niet waarom ze bij Philips USA bedacht hebben om die info allemaal te verbergen voor patienten.

Als ze bij Philips niet van plan zijn dit op korte termijn aan te passen c.q. om alle data beschikbaar te maken voor patienten dan hou ik het na de proefperiode van 6 weken voor gezien en ga ik verder met SOMNOPOSE. Dat is een GRATIS SPT app voor je smartphone met in feite dezelfde werking als de Lunoa met als bijkomend (zeer groot) voordeel dat SomnoPose wel alles rapporteert en je bovendien al de SomnoPose data ook nog eens in OSCAR kan laden zodat je daar keurig alles kan overzien in 1 overzicht en je bijvoorbeeld kan zien of er een mogelijke samenhang is tussen lichaamspositie en de incidentie van apneus of hypopneus e.d.

--- Om op enig moment ook inzicht te krijgen in wat er gebeurd met mijn AHI als ik alleen de SPT gebruik (dus zonder de APAP) heb ik een apparaatje aangeschaft dat behalve AHI ook nog hartslag en het zuurstofgehalte in het bloed registreert. Het heet een "Sleep apnea screen meter" en is in feite een pulse oximeter met nog een extra slangetje naar je neus dat de "flow" meet (de frequentie en volume van je ademhaling). Het is de Contec RS01 en kost rond de €80 ----

Als je werkelijk inzicht wilt krijgen in of en hoe je therapie werkt dan kan je wat mij betreft beter SomnoPose gebruiken. Somnopose is echter niet zo geavanceerd als de Lunoa en heeft geen leerfase zoals de Lunoa en is dus, als het goed is, veel minder slim in het herkennen van je persoonlijke slaappatroon met daarop afgestemde vibraties (zachter of harder, pulserend of continue).

Vriendelijke groet, Paul
Dreamstation Go met bevochtiger en accu. APAP 5-10
Dreamwear onder-de-neus masker
SPT Philips Nightbalance Lunoa
Pulse Oximeter Contec CMS-50FW
Sleap Apnea Screen meter Contec RS01

App: SomnoPose 2

2
Paul, die app Somnopose, is die voor Android of is die voor de Iphone? Ik kan hem niet vinden in Playstore voor Android.
Groet RuudJ
Medewerker AV-Kenniscentrum
ADEM BEWUST, WANT HET LEVEN DUURT MAAR KORT.
Bent u al lid van onze Apneuvereniging? €32,50 / Incasso €30,00/Jaar
Word lid en ontvang 4X het Apneu Magazine + 10X het Apneu bulletin per jaar

Re: Ervaringen met Sleep Position Trainer (SPT) Philips Nightbalance Lunoa

3
Ruud, http://www.proximalbox.com/ voor info
Tekst van de site:

SomnoPoseTM 2.0 Now Available
An update to version 2.0 is now in the App Store!

Key new features:

Sleep positions facing up, down, left, and right are now supported, each with optional alarms and adjustable boundaries.
Devices can be worn in either a portrait or landscape orientation.
The new SomnoGuide contextual help system provides information about SomnoPose features with just a brief touch.
Apple Watch is supported with a watch app that shows current status and summarizes results.
This update was released on 11 May 2018.
Dreamstation bi-pap, druk 9 over 6.5, Bi-flex + verw. slang H15.
AHI onbeh. 20, beh. nog aan het fine-tunen. Vanaf 27 Oktober 2020 Auto Bi-pap

Re: Ervaringen met Sleep Position Trainer (SPT) Philips Nightbalance Lunoa

4
RuudJ schreef: 21 nov 2019, 12:24 Paul, die app Somnopose, is die voor Android of is die voor de Iphone? Ik kan hem niet vinden in Playstore voor Android.
Zo te zien heb je je antwoord al gekregen. Het is een iPhone / iPod app dus. Ik begrijp dat deze app nieuw voor je is (?) Leuk dat ik je ook eens wat nieuws kan vertellen ;-) Voor de mensen die OSCAR gebruiken is het denk ik een leuke toevoeging om inzicht te krijgen in de relatie tussen je lichaamspositie en je AHI. Als je dan zou kunnen constateren dat je AHI beduidend hoger is bij rugligging (POSA) dan kan je de trillingsfunctie van SomnoPose aanzetten zodat SomnoPose je kan helpen om NIET op je rug te gaan liggen
Dreamstation Go met bevochtiger en accu. APAP 5-10
Dreamwear onder-de-neus masker
SPT Philips Nightbalance Lunoa
Pulse Oximeter Contec CMS-50FW
Sleap Apnea Screen meter Contec RS01

Re: Ervaringen met Sleep Position Trainer (SPT) Philips Nightbalance Lunoa

6
RuudJ schreef: 21 nov 2019, 15:57 Klopt dat dit nieuw voor mij is. Wordt de telefoon dan ook op de buik gedragen?
Voor iPhone of iPod geldt hetzelfde als voor de Lunoa SPT: Op je buik is de meest voor de hand liggende plek maar het kan overal gedragen worden waar de houding geregistreerd kan worden dus ook op je arm of been bijvoorbeeld. In mijn geval heb ik de Lunoa net onder mijn borstbeen bevestigd (de voorgeschreven plek) en als ik ook SomnoPose gebruik dan bevestig ik die daaronder op mijn buik
Dreamstation Go met bevochtiger en accu. APAP 5-10
Dreamwear onder-de-neus masker
SPT Philips Nightbalance Lunoa
Pulse Oximeter Contec CMS-50FW
Sleap Apnea Screen meter Contec RS01

Re: App: SomnoPose

7
Paul, vandaag via een collega van mij te horen gekregen, dat de naam Lunoa gaat verdwijnen en de spt gewoon weer Nightbalance gaat heten. Men heeft de allernieuwste versie nu zo 1,5 maand in de markt gebracht. Of deze ook meer info verstrekt dan jouw exemplaar op dit moment is mij nog onbekend. Misschien herken je uit deze Site (zie de vier filmpjes, nr 1 en nr 4) of er meer info bekend zou moeten zijn?

Wij krijgen als medewerkers nog een dag voorlichting van Philips over apparatuur en spt in de loop van het volgende jaar.
Groet RuudJ
Medewerker AV-Kenniscentrum
ADEM BEWUST, WANT HET LEVEN DUURT MAAR KORT.
Bent u al lid van onze Apneuvereniging? €32,50 / Incasso €30,00/Jaar
Word lid en ontvang 4X het Apneu Magazine + 10X het Apneu bulletin per jaar