Plaatjes of video's in je bericht opnemen

1
U kunt een afbeelding direct in de tekst slepen maar u kunt ook onderin de tekst-editor gebruik maken van het tabblad 'bijlagen' en een afbeelding in de tekst plaatsen of als bijlage toevoegen. De mogelijkheden beperkt tot enkele gangbare formaten voor afbeeldingen (en pdf). Het is niet nodig om via een externe website plaatjes in uw bericht te zetten, liever niet zelfs omdat deze websites soms verdwijnen waardoor ook de plaatjes op ons forum verdwijnen.

De afbeelding zal als een zgn. 'miniatuur' in het bericht zichtbaar zijn. Dat is een beetje afhankelijk van hoe groot de afbeelding is. Bij het aanklikken van deze miniatuur verschijnt de geplaatste afbeelding in een volledig scherm. Er is momenteel een bovengrens ingesteld dat de bestandsgrootte van een afbeelding niet meer dan 2 MB mag bedragen.

De afmetingen (hoogte/breedte, pixels) maken hierbij niet uit, voorheen leidde dit tot veel problemen maar de software past dit nu vanzelf aan. Afbeeldingen worden vanzelf aangepast aan de grootte van het scherm/venster.

Video's in een bericht opnemen

2
Het is mogelijk om een URL (weblinks) rechtstreeks in een bericht te 'plakken' voor enkele domeinen zoals o.a. youtube, imgur, facebook, twitter of vimeo. Die link wordt automatisch herkend zodat bij bv. Youtube de video meteen in het bericht zichtbaar wordt.

(Er wordt gebruik gemaakt van een officiële plugin van phpBB (forum software), Media Embed).

Re: Plaatjes of video's in je bericht opnemen

8
Hoe krijg ik een PNG op een zelf gekozen plaats in de tekst? Ik heb zojuist een groot topic geplaatst en moet dat toelichten met PNG plaatjes. Als ik ze in de tekst probeer te slepen verdwijnt alle tekst en kan ik ze alleen in een leeg scherm dumpen. Ze verschijnen dan als bijlage onder te tekst. Windows10

Re: Plaatjes of video's in je bericht opnemen

9
Een plaatje sla je op je eigen computer op en sleep je dan in het bericht. Vervolgens zorg je dat de cursor op de juiste plek in je bericht staat en selecteer je 'plaats in tekst'.
De tekst verdwijnt niet maar waarschijnlijk lijkt dat zo omdat je plaatje vermoedelijk te groot is. De eenvoudige teksteditor van het forum is geen Word o.i.d. maar de afbeelding mag/moet niet groter dan 2 MB zijn. Ergens moet ik een bovengrens instellen (per plaatje). In Windows 10 (en 11) kan je gebruik maken van Paint om het formaat te wijzigen.

Is het een optie om de plaatjes als bijlage te houden? Dan zie je een miniatuur en kan je misschien in de tekst naar die bijlage verwijzen.
cron