Re: Nieuw op het forum - hoge bloeddruk?

22
Hallo Ingrid, ik kamp ook met een hele hoge bloeddruk. Ik meet makkelijk 188/125. Zou graag in contact komen nog met je hoe het jou nu vergaat. Ik kamp al sinds november met deze hoge bloeddruk en ondanks medicatie ging het maar niet omlaag. Uiteindelijk ontdekte mijn man bij toeval een maand of 2 geleden dat ik stopte met ademhalen tijdens mijn slaap en weet ik sinds vandaag dat ik apneu heb. Behandeling en alles moet nog starten.

Hoop dat we nog in contact komen.

hartelijke groet,
Annette

Re: Nieuw op het forum - hoge bloeddruk?

23
Tip: zorg dat je zelf meer kennis krijgt van hoe CPAP therapie werkt en hoe de verschillende vormen van druk daarbij kunnen worden ingezet. Dan ben je een betere gesprekspartner voor de OSAS verpleegkundige en kan je zelf ook kritisch mee denken. Dit forum kan daarbij helpen. Ook kan het helpen om zelf je CPAP uit te lezen met Oscar om te zien wat er gebeurt.

Een druk van 4 klinkt inderdaad wel heel laag. Maar misschien heb je een Autoset gekregen. Daarbij stel je een bandbreedte in waarbinnen de druk automatisch beweegt, bijv. 4-12. Het type staat rechts op het apparaat.

Een ASV is een mooi ding, maar dat is een Rolls Royce ook. De kans dat je hem via het ziekenhuis gaat krijgen is praktisch nul. De meeste mensen hier met een ASV hebben hem zelf gekocht.
Resmed Aircurve 10 VAuto, Resmed Airfit P30i

Re: Nieuw op het forum - hoge bloeddruk?

24
Hallo

Mooi alle adviezen maar we hebben geen zicht op de gegevens van je apparaat en ik moet zeggen dat als er centrale apneus zijn, zeker in combinatie met Cheijne Stokes ademhaling, is het maar de vraag of de getoonde waarden op de cpap correct zijn.

Weet niet of je bekend bent met het feit dat je hart klachten / hersenbeschadeging etc hebt waardoor je last kunt hebben kan C.heijne stokes ademhaling
wat linken over Cheijne stokes ademhaling;
https://nl.wikipedia.org/wiki/Cheyne-stokesademhaling

https://www.umcg.nl/-/afdeling/centrum- ... andelingen

Overleg dus met je arts/ osas verpleegkundige of je naast obstructief en centrale apneus ook last hebt van Cheijne Stokes ademhaling. Mogelijk kan een nachtelijk slaaponderzoek met gebruik van de cpap meer uitsluitsel geven. je hebt dan in ieder geval gecontroleerd of de waarden die de cpap aangeeft correct zijn.

ASv therapie is specialistisch hulp dus alleen de gevorderde slaapcentra zoals Sein zwolle, Kempenhaeghe, Amphia Breda, Ciro Horn en natuurlijk alle centrum voor thuisbeademing kunnen deze therapie op een goede manier begeleiden.