Re: Resmed perikelen

41
En weer terug bij mijn toch wel favoriete masker, de P30i.
De laatste tijd veel bezig geweest met maskers. Teveel. Fullface: Ik heb er katoenen zakzoeken tussen gehad, zeemleer, natuurzeem, gaatjeszeem, nat, droog. In het begin lijken modificaties te werken, (middag's proefliggen) maar een volle nacht? Nee.
Ondertussen een la vol zalfjes en creme's maar hoe meer ik smeer, hoe meer ik ook de indruk krijg dat mijn huid gevoeliger wordt. Het smeren ondertussen verminderd en beperkt tot 1 crème na het scheren.
Dan had ik een Swift fx gekocht, na aanvankelijk goede resultaten, (de doorstroming vind ik geweldig) toch niet helemaal mijn ding. Zonder wangbescherming wordt de huid rood en gaat irriteren, met een bescherming gaat het beter. Het heikel punt zijn de neusdoppen, middel is wat krap vanwege goed kunnen ademen en de grote (die het beste voldoet) schiet vaak een beetje uit de neus en is voor mij eigenlijk onwerkbaar.
Bij de verstrekker een nieuwe P10 besteld. De P10, het blijft een mooi maskertje maar om de een of andere reden gaat het filter me steeds meer tegenstaan. ik zal wel iets fout doen maar het wil niet meer, jammer.
Mijn small P30i was niet meer bruikbaar, deze stonk naar ranzig bakvet :confounded: snel in de kliko.
De standard was nog goed, deze flink in een sop met neutral geweekt en is weer geurvrij.
Rigoreus de dop maat L er op gezet met multi hole filter. (De dop al eerder kort gebruikt maar dacht dat hij te groot was, blijkbaar toch niet want ik voel ook na omdraaien geen lekken bij de neus).
Weer zeer goed geslapen, het gevoel van heel makkelijk in en uit kunnen ademen en gelukkig weinig last van mijn wangen gehad, en zoals het zich nu laat aanzien voelt dit weer als thuiskomen.
Wel weer wat bezig met de faceformer, mondlek loert weer om de hoek, maar toch geregeld een groene smiley.
Ik krijg ook verwijten van "je bent veel te veel met dat spul bezig" en ze krijgt van mij gelijk.
Comfort voorop, dus weer aan de P30i, en ik moet bekennen toch een heel fijn masker.
Nu proberen om niet meer te gaan rommelen. :blush:
Met vriendelijke groet, Henk.
ResMed AirCurve 10 CS PaceWave ASV/ASVauto - ResMed AirFit P30i.

Re: Resmed perikelen

44
Leukopor pleister, de mond dicht tapen helpt ook goed tegen lekkage. Eerst kruislings van wang tot kin en vervolgens drie lange repen van wang tot wang, eerste over de beide lippen, tweede over de eerste onder de neus en nummer drie over nummer 1 aan de onderzijde over de kin.
Groet RuudJ
Medewerker AV-Kenniscentrum
ADEM BEWUST, WANT HET LEVEN DUURT MAAR KORT.
Bent u al lid van onze Apneuvereniging? €32,50 / Incasso €30,00/Jaar
Word lid en ontvang 4X het Apneu Magazine + 10X het Apneu bulletin per jaar

Re: Resmed perikelen

46
Snap niet dat mensen dat kunnen.
Je zal moeten niezen, hoesten of gapen.
Nee, dank u feestelijk.
"[color=#005C84]Er bestaan geen eindes. Er zijn alleen nieuwe beginnen.[/color]" (Menno M.)

Mijn colums verzameld op een blog: https://zeemanaanwal.blogspot.com/

Re: Resmed perikelen

47
Menno, ik doe dit nu al een paar maanden en tot nu toe slechts 1 keer een nies neiging gehad. Ik slaap er zelfs nog met twee kinbanden erbij. De Leukopor pleister irriteert niet op de huid en voor het tapen nog even scheren. Zonder tapen en met twee kinbanden had ik vaak een lekkage van 32 tot 36 liter per minuut en soms meer dan 30 % van de gemeten tijd (dus een rode smiley)

Met 1 kinband en tapen, helaas toch nog een lekkage tussen 18 en 30 liter per minuut en nu met 2 kinbanden en tapen een lekkage van 2 tot 13 liter per minuut. Vaak 2 of 4 of 6 of 8 liter. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je vrij kunt ademen door de neus (dus zeker niet bij neusverkoudheid tapen) en dankzij de neusdoppen adem ik vrij rustig door de neus. Het gaat op dit moment zeer goed. De gehele maand juli nog steeds een score van 0,0 per uur. Laagste lekkage 1 liter en hoogste 22 liter per minuut.

Wel moet ik eerlijk zijn, dat ook ik een tegenstander was van het dicht tapen van de mond, maar als je echt moet niezen dan span je de kaakspieren aan en laat de pleisters wel snel los.
Groet RuudJ
Medewerker AV-Kenniscentrum
ADEM BEWUST, WANT HET LEVEN DUURT MAAR KORT.
Bent u al lid van onze Apneuvereniging? €32,50 / Incasso €30,00/Jaar
Word lid en ontvang 4X het Apneu Magazine + 10X het Apneu bulletin per jaar

Re: Resmed perikelen

49
Ik was ook wel blij met mijn Vitera fullface hoor.
Ook prima resultaten, eigenlijk beter nog dan neusdoppen bij mij.
Helaas pindakaas....maar ook blij met deze.
Wel voor mezelf gezegd: Comfort voorop, geen polonaise aan mijn lijf.
Met vriendelijke groet, Henk.
ResMed AirCurve 10 CS PaceWave ASV/ASVauto - ResMed AirFit P30i.