Even voorstellen

1
Hallo allemaal, ben een vrouw van 67 jaar en sinds 3 weken heb ik volgens de longarts zeer ernstige apneu.
AHI gemiddeld 64.9 - gemiddelde saturatie 91% met een minimum van 73% -arousal 65 per uur.
Sinds een week heb ik de Resmed airsense 11, de eerste 2 dagen met neusmasker wat slecht beviel nu met een gelaatsmasker.
Ik heb veel vragen, probeer ze te vinden op het forum, mocht ik het niet vinden zal ik ze hier vragen.
Moet over 3 maanden pas terugkomen bij de longarts, wie begeleid mij die drie maanden? Heb ik geen saturatie meter nodig etc?

Re: Even voorstellen

2
Welkom Ellen, ja boven de 30 per uur noemt men dit ernstige apneu. Informatie over Resmed apparatuur vind je hier: https://forum.apneuvereniging.nl/viewforum.php?f=44

Informatie over Apneu kun je vooral vinden in dit forum natuurlijk, maar vooral hier bij Naslag:

https://forum.apneuvereniging.nl/viewforum.php?f=102

en bij Tips & Trucs:

https://forum.apneuvereniging.nl/viewforum.php?f=40

Zelf uitlezen via het gratis Nederlandstalig programma kun je via Oscar doen, uitermate geschikt voor o.a. de Resmed:

https://forum.apneuvereniging.nl/viewforum.php?f=108

En ja, wie helpt jou de drie komende maanden met je begeleiding? Sowieso kun je altijd hier terecht met je vragen, antwoorden volgen vaak snel, maar schroom je echt niet om jouw leverancier te bellen. Zij behoren jou te begeleiden in die drie maanden iov de arts. Zij moeten jouw eventuele problemen oplossen met het masker en men is op dit moment wel bereid geweest om jou een volgelaatsmasker te verstrekken, maar hadden je beter eerst met betere instellingen van de Resmed Airsense 11 kunnen begeleiden zodat je wel met het eerste masker goed had kunnen slapen. Waarschijnlijk staat bij jou de Aanlooptijd Aan met een ingestelde Startdruk. Als deze te laag is ingesteld, kun je problemen zoals benauwdheid verwachten en dan ga je via de mond mee ademen, wat nu juist niet de bedoeling is bij de cpap therapie. Had jij benauwdheid klachten met het neusmaker en heb je al met het volgelaatsmasker geslapen? Is het maskertype in het Slaaprapport menu van de Resmed aangepast naar Volgelaatsmaker? Deze instelling is nodig om de lekkage instelling van het maskertype te bepalen.

Het verstrekken van een saturatiemeter gebeurd standaard niet, tenzij de arts dit voorschrijft en dan wordt er tijdelijk een saturatiemeter gekoppeld aan de Resmed en op je arm/pols en eventueel op de vingertop.

Dus, Ellen, heb je vragen brand los en weet domme vragen .... bestaan niet, alleen domme antwoorden. Succes :blush:
Groet RuudJ
Medewerker AV-Kenniscentrum
ADEM BEWUST, WANT HET LEVEN DUURT MAAR KORT.
Bent u al lid van onze Apneuvereniging? €32,50 / Incasso €30,00/Jaar
Word lid en ontvang 4X het Apneu Magazine + 10X het Apneu bulletin per jaar