ziekenhuislijstje gevraagd

1
goedemiddag
ik wil weg, waar ik nu loop, leeftijd en afstand gaan meespelen

weer terug, waar ik ooit begon, daar weg , omdat het niet lukte.

maar al 10 jaar verder is het daar misschien , hopelijk, veranderd.

CSA lukte daar toen niet.

dus testlijstje ziekenhuizen gevraagd met prestatie apneu behandeling

alvast bedankt
Resmed Airsense 10, neus/mond masker, technicus.
Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd. Live to Ride, ride to Forget.

Re: ziekenhuislijstje gevraagd

6
De sterren werden tot aan de Corona periode uitgedeeld op het Symposium die meestal in November werd georganiseerd door de ApneuVereniging.

De sterren werden gemeten aan de resultaten die vanuit een enquête onder ruim 3500 tot 5000 patiënten (dit zijn overigens niet alleen leden van de ApneuVereniging, maar ook patiënten in ziekenhuizen werden gevraagd om deze enquête in te vullen) werd gehouden en die iov de Vereniging door KANTAR PUBLIC werd uitgezet en beoordeeld. Corona in 2020 heeft deze onderzoeken hieronder weergegeven tot op de dag van vandaag onderbroken.

Symposium voor professionals
We organiseren jaarlijks een Symposium voor Professionals, een bijeenkomst voor iedereen die betrokken is bij de diagnose en behandeling van slaapapneu. Hier worden ontwikkelingen op het gebied van diagnose en behandeling besproken of actuele onderwerpen die de praktijk van de slaapklinieken direct raken. Ook worden de resultaten van het meest recente onderzoek gepresenteerd. Voor dit symposium worden accreditatiepunten toegekend. Vrienden van de ApneuVereniging ontvangen een korting op de deelnemersprijs die groter is dan de kosten van het lidmaatschap.

Vorig jaar (2019) was het symposium op Landgoed Zonheuvel in Doorn.

De titel was: Screening, diagnose en wat dan …?

Tijdens dit symposium werden de resultaten gepresenteerd van ons tweejaarlijks onderzoek naar de tevredenheid van patiënten over diagnose en behandeling van hun slaapapneu onder de titel ‘De keten in beeld 2019’. Ook werd bekendgemaakt welke Topklinieken (drie of meer sterren) Nederland heeft.

Eigen onderzoek
Sinds 2004 doet de ApneuVereniging iedere twee jaar in de oneven jaren onderzoek onder patiënten en brengt daarmee de hele keten in beeld van diagnose en verwijzing tot en met jaren na de start van de behandeling. Op basis daarvan worden sterren(drie of meer) uitgereikt aan de klinieken die bovengemiddeld presteren, de topklinieken. Dit onderzoek wordt in 2019 herhaald. De resultaten worden gepresenteerd tijdens het Symposium voor Professionals op 1 november.


In de even jaren doen we op verzoek van de slaapklinieken onderzoek onder de slaapklinieken. Niet alleen worden trends gesignaleerd, maar omdat alle klinieken van belang participeren is het ook mogelijk de kerncapaciteiten van iedere kliniek in kaart te brengen. Deze worden gepubliceerd o.a. op onze website. Het onderzoek maakt de keten transparant voor medici, patiënt en professional. Vrienden ontvangen automatisch kosteloos de jaarlijkse onderzoeksrapporten.

Meest recente onderzoeken onder patiënten:

Tevredenheidsonderzoek 2019
Meest recente onderzoek onder slaapklinieken:

Diagnose en behandeling van apneu 2018 https://apneuvereniging.nl/diagnose-en-behandeling-van-apneu-in-slaapklinieken-2018/
Monografie over het zorgtraject van slaapapneu 2020 https://medewerkers.apneuvereniging.nl/files/apneurapport-2020.pdf
Groet RuudJ
Medewerker AV-Kenniscentrum
ADEM BEWUST, WANT HET LEVEN DUURT MAAR KORT.
Bent u al lid van onze Apneuvereniging? €32,50 / Incasso €30,00/Jaar
Word lid en ontvang 4X het Apneu Magazine + 10X het Apneu bulletin per jaar

Re: ziekenhuislijstje gevraagd

7
Sleepy schreef: 16 feb 2023, 18:24 Bedankt voor de lijst RuudJ.

Er kan inderdaad in 10 jaar veel veranderen. Mijn ziekenhuis ging van 4 naar 0 sterren, en dat is geheel terecht!
Bedankt, Ruud.
Er is niets veranderd , zie ik. Qua specialisatie en sterren.
Blijf toch, waar ik nu zit.

piet
Resmed Airsense 10, neus/mond masker, technicus.
Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd. Live to Ride, ride to Forget.