verlenging vergoeding ASV afgekeurd door zorgverzekering

1
Hallo,

ik gebruik een ASV van resmed, en heb daar echt baat bij. Ik blijf nu netjes onder de 2 AHI per uur. Met een CPAP kwam ik daar lang niet aan.
Ik ben verzekerd bij FBTO.
Ik ontving vandaag een brief dat de vergoeding stopt. Maar als ik mijn zorgpas laat zien kan ik het apparaat wel zelf kopen bij medipoint MET KORTING.

Worden jullie ook al zo boos bij het lezen van dit bericht?

De brief zegt:
we vergoeden de kosten niet uit de basisverzekering
De overheid heeft besloten om ASV niet op te nemen in de basisverzekering. ook uit onze aanvullende verzekering vergoeden we de kosten helaas niet. De behandeling voldoet niet aan stand van wetenschap en praktijk. Ik kan me voorstellen dat deze afwijzing teleurstellend is.
De overheid stelt de voorwaarden van de basisverzekering vast
de voorwaarden worden vastgelegd in de zorgverzekeringswet en de regelgeving. u leest dit in de alinea 'de overheid bepaalt welke zorg wordt vergoed in onze basisverzekering' aan het begin van de polisvoorwaarden van uw basisverzekering
U krijgt korting op hulpmiddelen voor algemene dagelijkse levensverrichtingen
We vinden het belangrijk dat u de hulpmiddelen zelf kunt kopen. Daarom krijgt u op vertoon van uw zorgpas korting bij medipoint.
wilt u nog iets vragen over dit bericht?
Het besluit zelf kunnen we helaas niet veranderen. maar we kunnen het wel uitleggen. bel ons gerust op 071-3652115. we staan van maandag tot en met vrijdag tussen 0830 en 1700 uur voor u klaar.

Ik krijg het gevoel dat ALLE ASV gebruikers nu het apparaat zelf moeten gaan aanschaffen a €6000,-

Re: verlenging vergoeding ASV afgekeurd door zorgverzekering

2
Lepracon68 schreef: 14 nov 2023, 20:52 De overheid heeft besloten om ASV niet op te nemen in de basisverzekering. ook uit onze aanvullende verzekering vergoeden we de kosten helaas niet. De behandeling voldoet niet aan stand van wetenschap en praktijk
Dit zijn de tijden waarin we leven, waar effectieve zorg op maat voor het individu niet " niet aan stand van wetenschap en praktijk [voldoet]." 🤣

Wetenschap is alles wat je maar kan bedenken tegenwoordig, als er maar geld verdiend of bespaard kan worden 🤪🔨

Binnenkort zijn weer verkiezingen. Stem bewust!
Na 3 jaar strijden eindelijk de diagnose UARS
Dit onderschrift is een eerbetoon aan zij die nog in stilte lijden omdat hun artsen volhouden dat het "tussen de oren" zit
Dreamstation BiPAP AutoSV, ResMed AirFit F30i

Re: verlenging vergoeding ASV afgekeurd door zorgverzekering

5
@Lepracon68

Bedankt voor jouw melding. Ik heb dit topic onder de aandacht gebracht van het bestuur van de ApneuVereniging en daarover vragen gesteld. Wordt vervolgd.
Groet RuudJ
Medewerker AV-Kenniscentrum
ADEM BEWUST, WANT HET LEVEN DUURT MAAR KORT.
Bent u al lid van onze Apneuvereniging? €32,50 / Incasso €30,00/Jaar
Word lid en ontvang 4X het Apneu Magazine + 10X het Apneu bulletin per jaar

Re: verlenging vergoeding ASV afgekeurd door zorgverzekering

6
Dank allen voor de berichten, ik heb ondertussen meer contact met Ruud gehad en hem meer op de hoogte gebracht van mijn situatie.

Mijn gespecialiseerde longarts (Kempenhaege) heeft mij verteld dat ze mij niet laten vallen, wat mij wat rust geeft. Ik was echt in paniek bij het schrijven van dit topic.
Ik hoop hiermee andere te waarschuwen voor wat er mogelijk met jou asv vergoeding gaat gebeuren.

Succes allemaal en blijf rustig doorademen.