Hartritmestoornissen

1
Ik gebruik het Cpap apparaat anderhalf jaar. 5 soorten neusmaskers later: ik gebruik een Lowenstein neusmasker. Ik blijf last houden vaneen hartslag die iedere ca.15 slagen overslaat. De druk staat ingesteld op 7.2 want als ik het hoger ins stel slaat mijn hartslag nog vaker over.
Ik heb COPD.
Ik ben bijna 60 jaar en vrouw.
De long arts zegt gewoon, mevrouw de score is prima dus er is niets aan de hand. Het resultaat na een nacht slapen is een keurige score van 1 a 2. De vermoeidheid is echt killing overdag en ik weet niet wat wijsheid is wat betreft het overslaan van mijn hartslag in de nacht.
Wat is nou wijsheid? Is het beter om de druk te verlagen of te verhogen of kan iets anders helpend zijn? Ik hoop dat iemand een antwoord heeft want ik klooi maar wat aan voor mijn gevoel.

Re: Hartritmestoornissen

2
MirandaPel schreef: 05 mar 2024, 16:30 Ik heb COPD.
Als ik u lees dan gebruikt u CPAP. Heeft men het in verband met de COPD wel eens met u gehad over BiPAP? Dit is een variant xPAP die meestal wordt ingezet bij COPD.
MirandaPel schreef: De long arts zegt gewoon, mevrouw de score is prima dus er is niets aan de hand.
Dit horen we vaak als mensen die zorg behoeven geen zorg gegund worden (tijd/kostenbesparing). Dat "getalletje" (score) betekent namelijk niet zo veel en je kan er al helemaal niet aan afleiden dat er geen problemen zouden zijn.
Na 3 jaar strijden eindelijk de diagnose UARS
Dit onderschrift is een eerbetoon aan zij die nog in stilte lijden omdat hun artsen volhouden dat het "tussen de oren" zit
Dreamstation BiPAP AutoSV, ResMed AirFit F30i

Re: Hartritmestoornissen

5
Hallo

Als u hartritmestoornissen heeft kunt u het beste een cadioloog raadplegen zodat die kan onderzoeken wat de oorzaak is en wat u als behandeling kunt krijgen.
Ook met cpap gebruik kunt u deze onderzoeken doen. andere optie is verwijzing naar een gespecialiseerd slaapcentrum, als SEIN en Zwolle of Kempenhaeghe in Heeze, voor een second opinion

Mvgr

Harks37

Re: Hartritmestoornissen

6
Ik heb inmiddels nog een slaaptest gedaan met het C pap apparaat om de hartslag te meten. Daar blijkt uit dat mijn hartslag bizar veel overslaat tijdens mijn slaap, het apparaat gaf ook aan; Osas?. Best bijzonder. Na deze uitslag wilde ik met mijn long arts in gesprek of er andere opties mogelijk zijn. Vanmiddag werd ik gebeld door de huisarts, echt een top huisarts! Zij gaf aan dat de long arts contact met haar heeft gezocht en gezegd heeft dat hij niet meer voor mij kan betekenen, ook niet na die uitslag. Hij zegt gewoon; dit is een optimale score de druk kan niet lager, wat niet waar is en hier stopt mijn expertise. Dat mevrouw er niet tevreden over is daar kan ik niks mee, zei de longarts.
Ik ben verbolgen. Ik wist echt niet dat dit de huidige situatie is. Mijn huisarts heeft diverse malen gezegd dat ik behoefte heb aan een gesprek die duidelijkheid Creëert. Hij gaf aan dat niet te willen. Als mijn hartslag zo vaak overslaat in de nacht, echt om de 10 slagen, dan wil ik weten hoe dat komt, zeker als die holster aangeeft Osas?

Ik heb inmiddels mijn Lowenstein masker verruild voor een N20 geloof ik. Die had ik nog liggen en ik merk dat de hartslag daar iets minder bij overslaat maar daar word ik veel vermoeider door.

De huisarts stelde mij in het gelijk en vond het zelf ook een heel bizar verhaal. Het komt er op neer dat ik inderdaad geen andere keuze heb dan verder te informeren bij de gespecialiseerde slaapapneu klinieken.

Zo word je dus eigenlijk met een kluitje in het riet gestuurd door zo’n longarts. Ik ben nog steeds stomverbaasd.

Re: Hartritmestoornissen

7
Je zou door je huisarts moeten worden doorverwezen naar Kempenhaeghe in Heeze of in Breda.

Je huisarts moet dan vermelden dat je hartritme stoornissen hebt in combinatie met Copd en dat Longarts X jou naar haar heeft teruggestuurd omdat dit alles buiten zijn expertise ligt.

Zo zou je dus een second opinion moeten vragen in de derdelijns gezondheidszorg.

Kempenhaeghe moet dan kijken wat voor mogelijkheden er nog meer zijn, waar mogelijk een Bipap een optie is.

Vraag waar woon je in Nederland?
Groet RuudJ
Medewerker AV-Kenniscentrum
ADEM BEWUST, WANT HET LEVEN DUURT MAAR KORT.
Bent u al lid van onze Apneuvereniging? €32,50 / Incasso €30,00/Jaar
Word lid en ontvang 4X het Apneu Magazine + 10X het Apneu bulletin per jaar