snurken.org

1
Dag leden,

Gisteren heb ik een intakegesprek gehad bij Somnoclinic (snurken.org). Zij hebben een soort beugel die je tong op 1 plek houdt, zie de link.

Hebben jullie hier ervaringen mee en word dit bij jullie vergoedt o.i.d.? Ik heb momenteel een CPAP-apparaat net zoals velen van jullie. Dit apparaat zorgt voor erg veel ongemakken. Aangezien ik 29 ben, geen overgewicht (omdat dit ook een reden voor apneu kan zijn) heb o.i.d, wil ik niet de rest van mijn leven met een soortgelijk apparaat slapen. Daarnaast komt ook dat het veel geluid produceert wat het in slaap komen bemoeilijkt. Mijn grootste probleem is het gescheiden slapen.

Kortom: Kennen jullie dit, werkt het voor jullie, hoe hebben jullie dit met de verzekering enz geregeld?

Re: snurken.org

2
Hallo Pammes,

Zoekfunctie in het forum geeft dit resultaat:

http://www.apneuvereniging.nl/forum/sea ... mit=Zoeken

Ik geloof dat men bij de ApneuVereniging geen voorstander is van dit tongpositie apparaat. Het apparaat kan ook gevaarlijk zijn.

Als je eenmaal apneu hebt, dan kom je er moeilijk vanaf. Misschien door een UPPP operatie, maar dat hangt van jouw AHI af.

Te hoog is vaak een reden om niet te opereren en ook een operatie geeft op de langere duur geen 100 % garantie van het wegblijven van apneu.

Hoe zwaar was jouw AHI in het begin en nu met de cpap?

In het programma Kassa op TV is men nu ook begonnen met proefpersonen om hulpmiddelen te testen die snurken tegen gaat.

Misschien is dit hulpmiddel van jouw daar ook wel bij?

http://www.apneuvereniging.nl/forum/vie ... ssa#p81193

Groet RuudJ
Groet RuudJ
Medewerker AV-Kenniscentrum
ADEM BEWUST, WANT HET LEVEN DUURT MAAR KORT.
Bent u al lid van onze Apneuvereniging? €32,50 / Incasso €30,00/Jaar
Word lid en ontvang 4X het Apneu Magazine + 10X het Apneu bulletin per jaar

Re: snurken.org

3
Kortom: Kennen jullie dit, werkt het voor jullie,
Voor zover ik weet zitten er op het forum geen mensen die dit succesvol toepassen.
Of het werkt, dat weet je pas als je een slaaptest doet. Niet meer snurken wil namelijk niet zeggen dat je geen ademstops meer hebt al wordt dat wel vaak gedacht.
Dit apparaat zorgt voor erg veel ongemakken
Dat ben ik met je eens maar het slapen zonder apparaat zorgt (op de langere termijn) voor nog veel meer ongemakken.
Daarnaast komt ook dat het veel geluid produceert wat het in slaap komen bemoeilijkt.
Ik weet niet wat voor (merk) apparaat je hebt maar kun je dat niet aanpakken dan in overleg met de leverancier ? Eventueel ander merk. Of (zo los ik het op) het apparaat in het nachtkastje zetten.

Groeten, Bram

Re: snurken.org

4
Pammes schreef:Daarnaast komt ook dat het veel geluid produceert wat het in slaap komen bemoeilijkt.
Komt het geluid echt uit het apparaat zelf, of staat het op een kastje of zo, waardoor deze als een klankkast fungeert?
Door de cpap op een ondergrond van piepschuim of zo te zetten resoneert het kastje niet meer mee.
Of plak er rubberen pootjes onder die je bij de Gamma kunt kopen.

Bij mij maakt alleen het masker het geluid van een veraf gelegen snelweg.
Ik maak het geluid als een onderdeel wat bij mijn slaap hoort.

Vroeger woonde ik 20 meter van de spoorlijn, en 's nachts kwamen de goederentreinen voorbij.
Kun je je voorstellen wat dat een herrie was. Maar iedereen bij ons sliep gewoon door.

Re: snurken.org

5
@allen, bedankt voor zover de reacties.

Mijn AHI is niet extreem hoog, namelijk 15-20. Dus dat valt gelukkig mee. Echter is het wel hoog genoeg dat een CPAP-apparaat nodig is.

Het apparaat wat ik heb is een Sleepcube. Voorheen had ik een philips apparaat die een stuk minder geluid produceert. Kan je dat zomaar vragen aan je zorgverzekering dat je een ander apparaat wilt? Ik heb daar geen idee over namelijk.

@John2, mijn vriendin slaapt erg licht. Uiteraard heeft ook dit een bepaalde historie. Het apparaat produceert toch zo een geluid dat zij er niet van in slaap kan komen, waar ik soms ook last van heb. Maar het niet samen slapen is hetgeen wat mij het meeste stoort... Stel deze relatie loopt stuk, waar ik uiteraard niet vanuit ga, dan moet ik maar net iemand treffen die zich er niet aan stoort. Ik kan haar geen klap geven en dan naast haar gaan liggen... Ik wil namelijk niet de rest van mijn leven (nu 29) apart slapen.

De tips die jullie hebben gegeven zal ik opvolgen mbt het reduceren van het geluid. Had ik zelf ook kunnen bedenken maar door weinig over dit onderwerp te praten (toch een soort schaamte), heb ik er nooit aan gedacht.

Re: snurken.org

6
Pammes,

ik adviseer dan hier veel te lezen. Er staat veel tips en trucs op het forum. ook op deze site www.apneu-portal.nl kun je veel vinden.

En bedenk, domme en stomme vragen bestaan hier niet. Je kunt alles vragen.

En Zorgverzekeraars doen vaak moeilijk om tussentijds een andere cpap te verstrekken. Een cpap heeft een afschrijvingsperiode van ca 15 á 16000 gebruikersuren ofwel 5,5 tot 6 jaar.

Toch mag je het proberen, als je teveel hinder ondervind van het geluid wat een cpap produceert. Mijn F&P ICON is vrijwel geluidloos.

Je kunt je cpap ook lager dan je matras rand zetten. Het geluid en licht wordt dan weerkaats door het matras.

Groet RuudJ
Groet RuudJ
Medewerker AV-Kenniscentrum
ADEM BEWUST, WANT HET LEVEN DUURT MAAR KORT.
Bent u al lid van onze Apneuvereniging? €32,50 / Incasso €30,00/Jaar
Word lid en ontvang 4X het Apneu Magazine + 10X het Apneu bulletin per jaar

Re: snurken.org

7
En Zorgverzekeraars doen vaak moeilijk om tussentijds een andere cpap te verstrekken. Een cpap heeft een afschrijvingsperiode van ca 15 á 16000 gebruikersuren ofwel 5,5 tot 6 jaar.
Toch mag je het proberen, als je teveel hinder ondervind van het geluid wat een cpap produceert. Mijn F&P ICON is vrijwel geluidloos.
Ik weet niet welke verzekeraar en leverancier je hebt, bij Vivisol kun je je opgeven voor een zogenaamde "depotwissel", als een verzekeraar nog iets op de plank heeft staan of er komt iets terug dan kun je ruilen.

Groeten, Bram

Re: snurken.org

8
Misschien een tip voor je vriendin: ohropax
Mijn vrouw is er mee begonnen toen de kinderen klein waren en ze nachtdiensten.
Uiteindelijk is ze elke nacht gaan in doen, omdat ondergetekende zo luid snurkt.
Ze heeft daar goede ervaring mee.

't Is wel even wennen, maar zeker de moeite waard om te proberen.

Wb het geluid, mogelijk is het apparaat niet goed.
Ik heb een ResMed S9 en het enige wat ik hoor is mijn eigen inademing in het apparaat.
Overigens maakte die in de automatische stand meer geluid.
Sinds 16-12-23 een Resmend Airsense 10, hiervoor op 2 dagen na 10 jaar een Resmed S9 Autoset met H5i
Mirage FX neusmasker
diagnose AHI: 22
Druk CPAP 7,0 (sinds 18-5-2020 afgebouwd vanaf 8,6)

Re: snurken.org

9
Deze ervaring heb ik ook gehad, had nauwelijks bewegingsmogelijkheden, kon er amper mee praten of drinken. Ik heb mijn longarts verteld, dat ik niet met mijn ademapparaat terecht kom en iedere keer het gevoel had van verstikken. Hierdoor heb ik bijna een angststoornis gekregen. Gelukkig bracht mijn arts (werkt sinds kort met hen samen) me in contact gebracht met mevrouw Backes en mevrouw Emmrich van Snurkproblemen.info, die gespecialiseerd zijn op het gebied van snurken en scoren goede resultaten. Zij hebben toen voor mij een snurkbeugel op maat gemaakt. Ik geloof dat de techniek van de beugel uit Duitsland komt. Is een bijkomstigheid want ik heb mijn ademapparaat sinds 4 maanden niet meer nodig en ik kan alles drinken en praten met de snurkbeugel in, terwijl ik ook nog eens een prothese draag. Ben er echt gelukkig mee, voor mij was het een verlossing na jaren van gesukkel met slapen en snurken. Gr. Sandra :roll:

Re: snurken.org

10
Beste Pammes,

Ik kan je strubbeling goed begrijpen. Zeker ook gezien je leeftijd kan ik mij goed voorstellen (ben zelf 31) dat je niet je hele leven aan een cpap vast wilt zitten. Toch zijn er een aantal dingen die hierboven al benoemd zijn waardoor je soms toch moet accepteren dat een cpap de behandeling is die je nodig heb. Daar wil ik dan ook niet verder op ingaan omdat er hiervoor al diverse tips/adviezen gegeven zijn.

Toch wil het niet zeggen dat een cpap de enigste oplossing is. Je zou kunnen overwegen om terug naar een slaapkliniek te gaan en daar vragen om een slaapendoscopie. Een kno-arts zal onder een lichte narcose kijken waar precies de problemen/blokkades voordoen tijdens je slaap.
Op basis hiervan kan bepaald worden of er een operatie zinvol is of dat een mra een mogelijkheid is. Dan kun je voor jezelf bepalen waar je voor wilt gaan.

Ikzelf had dezelfde ahi waardes maar verdroeg geen cpap en mra. Uiteindelijk heb ik recent een bimax operatie laten doen. Heb nog geen slaaponderzoek gehad maar voel mij al veel beter als voor de operatie. Wil hiermee aangeven dat er dus meer opties kunnen zijn als het maar goed onderzocht is of dit ook haalbaar is.