Geen OSAS meer

1
Waar een 100% wil is, is meestal een weg als er geen andere problemen zijn.

Jarenlang had ik die ademstilstanden, moeheid, moest aan de Metformine 3x daags 500 mg omdat ik Diabetes type 2 kreeg, had fors overgewicht / obesitas (BMI 37), had meer soorten bloeddrukverlagers, doorlopend depressief, dus ook aan 2 soorten antidepressiva, 2x een forse burn out.
Totdat uiteindelijk de diagnose OSAS kwam in 2008. Ik had geen hoge AHI, slechts 15.4 maar de saturatie daalde wel tot 84% en had heel veel klachten. Dus aan de ademondersteuning, in eerste instantie een APAP. Doordat klachten bleven bestaan heb ik de toenmalige longspecialist gezegd dat ik naar een echt slaap waak centrum wil. Aan de hand van de polysomnografie vond de slaapwaak specialist het beter om een vaste druk te hebben van 12.

Therapiegetrouwheid.
Echt, gebruik uw apparatuur! Dit heeft mij in eerste en belangrijkste instantie altijd zeer geholpen. Ik heb echt géén nacht overgeslagen. Begon weer wat meer te leven. Niet dat alle klachten direct minder werden, daar is meer voor nodig geweest. Maar doordat de AHI lager was en de saturatie ook normaal bleef, werd de doorlopende moeheid steeds minder.

Diëtiste.
Vanwege mijn obesitas overtuigde de diabetesverpleegkundige mij om naar een diëtiste te gaan. Ik had daar geen hoge pet van op, ik was voor de diagnose OSAS al eens bij een diëtiste geweest doordat ik steeds zwaarder werd en ik werd met dat dieet alleen maar nog zwaarder. Maar……..nu wordt je behandeld voor OSAS dus probeer het toch. Gewicht MOET naar beneden. Heb me laten overtuigen heb een koolhydraatbeperkt dieet gekregen. Daar is echt goed mee te leven, na een paar maanden weet je niet anders en WIL je niet anders meer.

Antidepressiva.
Dit is een noodzakelijk kwaad, maar ik heb het nodig. Mijn gewicht nam in eerste instantie alleen maar toe. Later is een van de antidepressivum gewijzigd in een soort wat minder kans geeft op gewichtstoename. Een belangrijke tip kreeg ik van mijn diëtiste, in die medicatie zit een stofje wat je eetlusthormonen in de maling nemen. Ze geven een seintje dat je weer trek hebt, maar als je eet wat je van mij mag hebben, KUN je geen trek hebben, leer die tussendoor trek te negeren.

Dit stukje tekst gaat over een periode van 7 jaar. Het is een lange weg geweest maar heeft zeker zijn vruchten afgeworpen. Mijn gewicht schommelt nu tussen 77 en 78 kilo, gebruik géén medicatie meer voor diabetes, bloeddrukverlagers zijn nog maar 1/3 van van wat het was.
Heb recentelijk 2 slaaponderzoeken gehad, een met een actigraaf en een polysomnografie zonder CPAP. Uitslag AHI 1.1. De CPAP mag ingeleverd worden.

Ik hoop dat dit stukje anderen mag aansporen. Met vriendelijke groet, Ronald de Jonge

Re: Geen OSAS meer

2
Hallo Ronald,

Gefeliciteerd met deze uitslag. Dus af van de F&P Icon.

Houden zo.

Groet RuudJ

Je (ex) collega coördinator F&P Gebruikersclub
Groet RuudJ
Medewerker AV-Kenniscentrum
ADEM BEWUST, WANT HET LEVEN DUURT MAAR KORT.
Bent u al lid van onze Apneuvereniging? €32,50 / Incasso €30,00/Jaar
Word lid en ontvang 4X het Apneu Magazine + 10X het Apneu bulletin per jaar

Re: Geen OSAS meer

3
Top Ronald. Gefeliciteerd. Wat een mooi resultaat.
Resmed S9 Mirage SX for her. Van 22 AHI naar 1AHI. Respireo neusdoppenmasker. Een vaste druk van 7. Masker Airfit P 10. Druk verhoogd naar 8.
Masker F en P Brevida. Druk verlaagd naar 7.
Nieuw slaaponderzoek: AHI 33 zonder CPAP

Re: Geen OSAS meer

5
Mooi resultaat Ronald. Gefeliciteerd!

Voor mij een goede reden en stimulans om met de therapie door te gaan en de hoop te houden dat het allemaal goed gaat komen.

Top! :D
OSAS en CSAS
Resmed Lumis 150 VPAP (Bipap ST)
Druk in:18 Druk uit:12
Masker: F&P Brevida
AHI bij aanvang therapie 59,0 nu 1,0 :D

Re: Geen OSAS meer

6
Zo Ronald, dat zal een opluchting zijn dat je de cpap aan de kant kan gooien.

Gefeliciteerd.
Vriendelijke groet, Dirk

------------------------------------
ASV: Resmed S9 AutoSet CS-A PaceWave
EPAP: 7 - 9 hPa
IPAP: 7 - 15 hPa
Pressure Support: 0 - 6 hPa
Maskers afwisselend: Amara View en AirFit F20
Verwarmde slang: Hybernite

Re: Geen OSAS meer

7
Fijn man dat dit het resultaat is wat hard werken en knokken.
Een stimulans voor velen lijkt me zo.
Hartelijke groet,
Dirk

Behandeling: bimax operatie
Gemiddeld AHI voor operatie: rugligging: 30; gemiddeld: 16. AHI voornamelijk osas. Saturatie >67%
Gemiddeld AHI na operatie: rugligging: 12; gemiddeld 7. AHI alleen Hypopneu. saturatie >93

Re: Geen OSAS meer

10
SUPER! Gefeliciteerd Ronald. Het was moeilijk en een lange weg die je hebt afgelegd maar dit geeft mij weer moed, om niet op te geven en er tijd, veel tijd in te steken en vooral door te zetten. Bedankt voor je goede nieuws Ronald.