Bij kinderen is één ademstop per uur al reden om extra aandacht te schenken. En bij meer dan een, zeker aanleiding om een dokter te bezoeken. De ernst van de slaapapneu is ook afhankelijk van onder meer zuurstofsaturatie (hoeveelheid zuurstof in het bloed), zwaarte van de klachten en kwaliteit van de slaap.
De meest voorkomende behandeling bij kinderen is het weghalen van de amandelen. Maar ook cpap komt voor. Langzaam aan komen er steeds meer slaapcentra die zich in de diagnose en behandeling van kinderen met apneu specialiseren.
https://apneuvereniging.nl/heb-ik-apneu/#1512947687204-0b735a4b-bf65
Slaapklinieken die kinderen met apneu behandelen organiseren soms een middag of avond voor ouders met gelegenheid om ervaringen uit te wisselen.
Meer weten:
- - In 2015 verscheen het artikel ' Hetzelfde en toch anders'. U kunt het hier lezen: https://apneuforum.nl/documenten/dossiers-artikelen/193-am2015-2-apneu-kinderen-toch-anders/file
- Een artikel van Marijke IJff: heeft mijn kind Apneu? In dit artikel staat ook de verkorte richtlijn voor Osas bij kinderen. https://apneuforum.nl/documenten/dossiers-artikelen/196-201402-apneukinderen/file
- Een jong leven met csas (Geen informatie beschikbaar)
- Medische achtergrondinformatie csas bij kinderen (Geen informatie beschikbaar)
- Richtlijn voor slaapapneu bij kinderen