Diagnose apneu en deze wereld aan het ontdekken

1
Goedemiddag,

De wereld van apneu is mij geheel nieuw. Had ook nooit verwacht hiermee in aanraking te komen. Na een slaaponderzoek bleek dat ik ernstige apneu heb, 87 keer in een uur. Dat was behoorlijk schrikken en moet nu aan het idee gaan wennen om met een apparaat te slapen.

Gisteren afspraak gehad met Total Care en ik heb uiteindelijk de Löwenstein Prisma Smart plus/max ontvangen met daarbij een Philips Dreamwear neusmasker. Ze wilden eerste starten met een neusmasker. Ik weet dat mijn mond wel opengaat, alleen is dat afgelopen nacht dus niet gebeurd. Afwachten dus en anders een full masker vragen.
Afgelopen nacht niet geheel goed gegaan. Apparaat heeft helaas geen registratie gedaan. Contact gehad en hopelijk vannacht anders. Wel de hele nacht masker op kunnen houden. Ik merk dat ik erg zoekende ben naar bijvoorbeeld een kussen. Wil het liefst gebruik maken van normale kussenslopen. Iemand een goede tip, voordat ik het hele forum moet afstruinen :)

Daarnaast moet ik het komende periode maar aankijken hoe het gaat. Ik hoop natuurlijk heel erg dat de vele apneus veel minder zijn en dat ik meer energie heb. Behoorlijk moe namelijk al een lange periode.

Als mensen nog bruikbare tips hebben dan ontvang ik die heel graag

Re: Diagnose apneu en deze wereld aan het ontdekken

2
Welkom Alwin,

Tips: kijk hier eens https://forum.apneuvereniging.nl/viewforum.php?f=102 en hier: https://forum.apneuvereniging.nl/viewforum.php?f=40

Een kussen moet niet te zacht zijn en het beste is een kussen van traagschuim. Je hebt speciale kussen van traagschuim met uitsparingen aan de zijkant voor je masker. https://forum.apneuvereniging.nl/viewtopic.php?t=13550

Je kunt ook regelmatig bij IKEA traagschuim kussens zonder uitsparingen vinden voor zo €15-€35. Het kussen moet ook niet te dik zijn, want dan kan je hoofd t.o.v. de borstkas in een knik komen te liggen en dan kun je meer gedeeltelijke blokkeringen van de luchtweg ervaren en dus meer hypopneus krijgen.

Je Löwenstein is een prima apparaat en je hebt sinds kort ook een App voor op je telefoon waarmee je de gegevens kunt bekijken.
Een verwarmde slang voor dit apparaat zal vermoedelijk de universele Hybernite verwarmde slang worden. Die kost circa €47-€50

Mocht je nog meer willen weten laat het even weten.
Groet RuudJ
Medewerker AV-Kenniscentrum
ADEM BEWUST, WANT HET LEVEN DUURT MAAR KORT.
Bent u al lid van onze Apneuvereniging? €32,50 / Incasso €30,00/Jaar
Word lid en ontvang 4X het Apneu Magazine + 10X het Apneu bulletin per jaar