Re: Bevindingen slaaponderzoek

6
Bij de start van een CPAP traject wordt standaard een bepaald type gebruikt. Meestal heeft de leverancier de vrijheid om binnen dit type het merk te kiezen. En als je voorkeur hebt voor een merk moet je dat vooral aangeven.

Over de ernst van de uitslag:
Er zijn mensen met een veel hogere AHI, veel meer desaturaties en meer obstructieve apneus. In die zin lijkt het mee te vallen. Het punt is alleen, dat ieder lichaam anders reageert. Met jouw score kan je slaap compleet verstoord zijn (en een EEG geeft daarin niet het volledige inzicht). Als je dat maar lang genoeg onbehandeld laat, kan je daar heel erg moe van worden en tal van andere klachten ontwikkelen. Laat je dus nooit vertellen dat het allemaal wel mee valt omdat de AHI niet extreem hoog is. Gewoon behandelen en kijken of je je beter gaat voelen.
Behandelen met CPAP is een prima plan. Dan krijg je een goed beeld van het verbeterpotentieel. Een MRA en/of KNO-ingrepen kunnen altijd nog.
Resmed Aircurve 10 VAuto, Resmed Airfit P30i

Re: Bevindingen slaaponderzoek

8
In Oscar kan je objectief vaststellen hoe effectief de therapie verloopt en of de instellingen moeten worden bijgesteld. Bijvoorbeeld in de ontwikkeling van de AHI, maar ook in het verloop van de flowgrafiek en de vermindering/ afwezigheid van flow limitations.

Bij de laatste finetuning van de instellingen gaat het er uiteindelijk om hoe je je voelt. In die zin dus ook subjectief.
Resmed Aircurve 10 VAuto, Resmed Airfit P30i