De verschillen in default instellingen van de DreamStation 1 en DreamStation 2

1
We (Philips) hebben gemerkt dat er soms vragen zijn omtrent de verschillen in default instellingen van de DreamStation 1 en DreamStation 2.

Graag willen we jullie dan ook attenderen op enkele aandachtspunten m.b.t. het overzetten van de DreamStation 1 naar de 2.


  • Slangdiameter, onze huidige slangen zijn 15 mm, zo ook die van de DS1. De Remstar en sommige slangen van andere fabrikanten hebben nog een 22 mm slang, welke de patiënt soms blijft gebruiken. (Modedit RuudJ: Let op de slang diameter instelling in de DS2, pas deze aan op de door u gebruikte slang diameter. Een verkeerde instelling kan storend geluid veroorzaken.)
  • Masker Weerstandinstelling: In de DS2 staat deze default op X1, wat de meest gebruikelijke instellingen is voor een neusmasker (Zie bijlage). In de DS1 stond deze regelmatig op X0, i.v.m een ander merk masker.
  • FLEX: Op de DS1 was de keuze C-FLEX en C-FLEX+. In de DS2 is de FLEX hetzelfde als FLEX+
  • EZ-START: In de DS1 ingesteld bij autoCPAP werkte deze niet. Op de DS2 ingesteld met een Auto CPAP-modus verlaagt EZ-Start de maximale auto-druk naar 1 cmH2O boven de minimale drukinstelling.
Groet RuudJ
Medewerker AV-Kenniscentrum
ADEM BEWUST, WANT HET LEVEN DUURT MAAR KORT.
Bent u al lid van onze Apneuvereniging? €32,50 / Incasso €30,00/Jaar
Word lid en ontvang 4X het Apneu Magazine + 10X het Apneu bulletin per jaar