AveoTSD

1
Heeft één van jullie ervaring met AveoTSD?
Dat is een soort halfhard balonnetje wat met een zacht zuigende werking je tong naar voren trekt. Ze claimen een medisch bewezen werking te hebben.
Als je het zo leest lijkt het (op papier) fijner te zitten dan een MRA beugel, en zou het me logischerwijs niet verbazen als het prima werkt. Maar heeft iemand een verhaal uit de praktijk?
De toekomst is tegenwoordig ook niet meer wat ze geweest is.

Re: AveoTSD

4
Het ziet er aannemelijk uit.
waar kun je het hier krijgen?? Probleem is denk ik hoe meet je of het werkt?? Maar dat hebben MRA gebruikers ook natuurlijk.

Re: AveoTSD

5
Probleem is denk ik hoe meet je of het werkt??
Met een Polysomnografie zoals zij ook gedaan hebben.

Ik weet dat ik niet snel te overtuigen ben. Zo ook deze keer niet.
De webpagina begint met "Mild to moderate Obstructive Sleep Apnea" en als ik dan in de resultaten kijk :

Code: Selecteer alles

Table 2 Treatment Differences in Nocturnal Sleep and Respiratory
Variables (N = 6)
               Without   With
Variable           TSD*    TSD*   P
-----------------------------------------------------
Apnea-hypopnea index†     26+/-17   15+/-13 0.06
>=4% oxygen desaturations†  10+/-10   5+/-5  0.09
-----------------------------------------------------
TSD, tongue-stabilizing device; REM, rapid eye movement.
*Values represent mean standard deviation.
†Per hour slept.
Dan blijft er voor iemand met een AHI van 26 MET device toch nog een AHI over van 15.
Dat is veel te hoog.
Ofwel... nee, ben niet enthousiast.

Groeten, Bram

Re: AveoTSD

6
N=6
is natuurlijk statisties gezien onbenullig. zeker als je dan met 26 +/-17 komt.
met andere woorden onder 6 mensen was het gemiddelde 26 maar uitscheiters van 9 tot en met 43. En een p van 0.06 waar niet uitegelgd wordt hoe 0.06 bepaald is.

zoals die jongen op een van de filmpjes zecht. Misschien een idee voor als je niet met de cpap kan slapen zoals in een vliegtuig om de schade te beperken.

ligt ook aan de prijs natuurlijk.

Re: AveoTSD

7
De prijs kun je via mijn eerste link vnden: 99 euro. Dat is op zich maar een tiende van mijn MRA, al werd die door de ziektekostenverzekering vergoed. Je doet er wel wat minder lang mee lijkt me.

De cijfers over AHI zeggen me niet zoveel. Niet alleen omdat er maar zo'n kleine groep is waarop het is getest, maar ook omdat ik zelf een redelijk lage AHI heb, maar dan wel met zeer lange ademstilstanden en een idiote hartslag/saturatie. Over saturatie staat er wel iets, maar dat is me nog te vaag. Ik heb niet met 4% saturatieverschil te maken maar met 74%. Mijn vraag is dus: zou het werken bij extremere gevallen? Vooralsnog zou je denken van niet.
De toekomst is tegenwoordig ook niet meer wat ze geweest is.

Re: AveoTSD

10
Ik gebruik de Aveo TSD al twee jaar. Het is fantastisch en kan het aanbevelen. Ik ben er heel gelukkig mee, kan niet meer zonder. De tongstabilisator was in het begin even wennen. Zeker niet comfortabel. Wat ik daarom doe is mijn tong binnenin alleen op de onderkant leggen (zo veel mogelijk naar voren) en in plaats van de tongstabilisator buiten mijn mond "op te spannen", doe ik dat tussen mijn tanden en lippen. Dit is wat prettiger zeker in de gewenningsperiode.Voor mij is het zelfs voldoende gebleken. Overigens was ik binnen twee weken gewend.
Vanaf dag één ben ik niet meer wakker geworden met enorme hartkloppingen en/of met een koud lichaam wat weer helemaal op moet starten. O jawel, afgelopen dinsdag nacht. Ik begreep er niets van. Maar wat blijkt. De tongstabilisator was gescheurd en mijn tong had mijn keel weer afgesloten. Direct een nieuwe besteld.
Ik vraag me af of niet veel meer mensen op deze manier al geholpen zijn, in plaats van dure dokter- en ziekenhuis bezoeken/behandelingen...
Een minpuntje? Ja, ééntje; dat het er niet charmant uitziet zo'n stabilisator in je mond. Maar ach.

Wil je meer weten, neem gerust contact met me op; Carla.vanderwel@upcmail.nl

Re: AveoTSD

12
Ik ben blij met deze reactie. Ik heb ook het gevoel dat het veel voor me doet. Als je specialist zegt dat mijn apneu door het snurken komt en ik dat met de aveo niet meer doe zegt dat volgens mij wel iets. Ik zou het fijn vinden als een organisatie als Radar of Consumentenbond daar eens onderzoek naar zouden doen. Ik zou zo ver willen gaan dat de medici, wanneer blijkt dat het OSAS met Tong-obstructie is, als eerste de Aveo TSD laat proberen alvorens over te gaan naar CPAP of MRA. Die zijn veel belastender en niet te vergeten veel duurder. MRA helemaal bijgesteld door specialist tot uiterste stand veroorzaakt veel pijn maar doet helemaal NIKS bij TONG-obstructie.