Weinig Löwensteins hier?

1
Dag mensen,
Weer een nieuweling. Ook ik ‘mag’ (sinds half januari) ‘aan de beademing’. Min of meer bij toeval werden de apneus ontdekt en daar onmiddellijk apparatuur voor thuis voor meegegeven. Deze bestaat uit een Prisma Smart Max van Löwenstein in combinatie met een F&P Eson 2 M masker.
Introductie gekregen alsof het zich allemaal wel vanzelf zou wijzen. Dat was deels ook wel zo, maar over het uitlezen van de registraties was met geen woord gerept. En dat is jammer, want deze blijken best wel wat inzicht te geven. Ik heb ze kunnen achterhalen door uit interesse wat te stoeien met de middelen die daarvoor door de fabrikant beschikbaar worden gesteld. Zonder dit zou ik pas na 6 weken, bij het vervolgconsult, daar informatie over hebben gekregen.
Na de eerste strubbelingen loopt het nu redelijk, al moet ik nog wel een modus vinden om ’s nachts wat langer dóór te slapen, maar ik ga ervan uit dat ik nog steeds in de gewen-fase zit. Volhouden dus.

groet,
Bram

Re: Weinig Löwensteins hier?

2
Welkom Bramzzz,

Het lijkt er op dat hier vooral ResMed (AirSens 9/10/11) en Dreamstation (1/2) apparaten gebruikt worden.
Ik heb even op de OSCAR (uitlees software) pagina gekeken maar het ziet er naar uit dat de Prisma van Löwenstein niet wordt ondersteund.
http://www.apneaboard.com/wiki/index.ph ... F_Weinmann
Wanneer je niet voldoende hebt aan de uitleessoftware (ik weet niet of die er is) van de fabrikant kun je misschien vragen of ze die Prisma ook in OSCAR kunnen / willen opnemen.

Er is op het forum een hoop kennis over de diverse apparaten, slangen en maskers.
Ook zijn er mensen die je wegwijs kunnen maken in alle kreten die er gebruikt worden.

RwK
Dreamstation 2 + Airfit P10, voorheen Remstar Pro M + Swift FX en Dreamstation (1)
diverse MRA's gehad waardoor tanden verplaatsten

Re: Weinig Löwensteins hier?

3
Je hebt bij Prisma tegenwoordig sinds kort ook een App voor de mobiele telefoon. Heb je die al in gebruik?

Oscar geeft aan:

Löwenstein / Weinmann
Partly supported by Oscar
  • Somnobalance
Not supported by OSCAR
  • Prisma
Groet RuudJ
Medewerker AV-Kenniscentrum
ADEM BEWUST, WANT HET LEVEN DUURT MAAR KORT.
Bent u al lid van onze Apneuvereniging? €32,50 / Incasso €30,00/Jaar
Word lid en ontvang 4X het Apneu Magazine + 10X het Apneu bulletin per jaar

Re: Weinig Löwensteins hier?

6
Ik heb vorige week ook een Löwenstein gekregen met een Eson neusmasker. Na 1 nacht wennen ben ik er al helemaal aan verknocht en slaap ik als een malle!! Met gisteren 8 minuten diepe slaap en 2 minuten rem-slaap. Yessss!! Ik wil ik ‘em eigenlijk niet meer af doen! Ik gebruik de CPAP op advies ook overdag, om de paar uur 2 uur op en voel me daar iets beter bij. Het uitlezen is nog wel een punt inderdaad, ik heb gereageerd op jouw andere post daarover.

Re: Weinig Löwensteins hier?

7
Nou ik ben ook eindelijk begonnen met een löwenstein, mijn slaaptest was 51 ahi, en nu na eerste nacht al op 4 ahi, ik zeg fijn dat je zo snel verschil ziet en me vrouwtje is ook super blij ze kan weer slapen in een stille kamer🙈.
Eerste nacht was wel wennen en moeilijk in slaap komen maar ik vermoed na een dag of 3 tot 4 je al wel behoorlijk gewend moet zijn,vond het wel bijzonder dat ik inderdaad gewoon met me mond dicht sliep.
Op na vanacht😃

Re: Weinig Löwensteins hier?

8
Hier ook sinds 2 weken een zeer tevreden Lowenstein gebruiker. Gebruik zelf ResMed Mirage FX neusmasker. Gegevens zijn uit te lezen via de app. Link voor Android is geloof ik in een andere post al eerder gedeeld. Ding is echt fluisterstil.

Heb nu echt het gevoel dat ik goed slaap. Stuk frisser overdag.

Jammer inderdaad dat de auto-start en de auto-stop functies en bluetooth niet bij aflevering standaard aan staan. Ik zal daar as donderdag (consult) eens naar vragen.