last van druk boven de ogen.

1
Hallo,
Als ik "ogen" als zoekterm gebruik op dit forum zijn er teveel topics waardoor ik geen resultaat krijg, vandaar deze oproep:

Herkent iemand zich in het volgend ,
Goodnight CPAP toestel met bevochtiger (druk 6.5 met een ramp van 20min) en een neusmasker.
AHI waardes zeer laag (1.4 -2.2)

's morgens opstaan en na een kwartier voel je al de druk boven de ogen opkomen met een doffe koppijn. Dit verbetert wanneer de ogen gesloten blijven, maar tja zo kan men moeilijk rondlopen hé. De hoofdpijn en druk boven de ogen duurt de volledige dag maar verbetert naar de avond toe.
Onderzoek NKO = geen probleem
Onderzoek oogarts = ogen prima
Neuroloog diagnoseert "spanningshoofdpijn", maar de voorgeschreven medicatie voor spanningshoofdpijn halen weinig of geen resultaat. :oops:

Reeds meerdere NKO artsen en oogartsen geconsulteerd, maar niemand vind iets.

Oplossing zou mogelijks zijn om eventjes enkele dagen zonder cpap te slapen maar dan wordt het problematisch. Reeds 4 maal kwam ze tijdens het slapen zonder cpap (waarschijnlijk) in ademnood waardoor ze begint te grommen en uiteindelijk "ontwaakt" uit een soort coma of alleszins zeer diepe slaap. Zelf weet ze er nadien niets van maar ze kan amper nog op haar benen staan en het spreken gaat ook moeilijk. Dit herstelt zich dan in de loop van de dag(en). Het cpap toestel werd voorgeschreven door een pneumoloog en is dus van levensbelang. Sinds het gebruik van dit toestel is het probleem van diepe slaap voorbij.

Maar hoe krijgen we die oogpijn weg ?? :?:
Ze vind die ooglast zo erg dat het haar levenslust & kwaliteit sterk beïnvloedt.

alle tips zijn meer dan welkom.

Re: last van druk boven de ogen.

2
Hallo Carl,

Is de druk constante druk? In het onderschrift staan andere gegevens dan jij noemt en als de druk vier zou zijn dan is dit waarschijnlijk te laag. Het koolzuur in de uitgeademde lucht zou dan in het neusmasker kunnen achterblijven en dat kan dan weer ingeademd worden. Dit kan zich opstapelen in het lichaam waardoor duizeligheid en hoofdpijn kan ontstaan.

Is daar al eens over gesproken?

Groet RuudJ
Groet RuudJ
Medewerker AV-Kenniscentrum
ADEM BEWUST, WANT HET LEVEN DUURT MAAR KORT.
Bent u al lid van onze Apneuvereniging? €32,50 / Incasso €30,00/Jaar
Word lid en ontvang 4X het Apneu Magazine + 10X het Apneu bulletin per jaar

Re: last van druk boven de ogen.

4
Hallo Carl

In het ziekenhuis waar ik werk hebben we een hoofdpijnpoli met een in hoofdpijn gespecialiseerde Neuroloog en een gespecialiseerde verpleegkundige. Daar hoor ik goede resultaten van, ook van soorten hoofdpijn die weinig voorkomen en vaak veel onderzoek nodig hebben. Mogelijk is er in jullie omgeving ook een gespecialiseerde Neuroloog. In Nederland vind je die Centra hier: http://www.hoofdpijncentra.nl/VNHC/overzicht-centra/ Ik zie dat jullie in Vlaanderen wonen. Waarschijnlijk zullen deze centra daar ook zijn.

Groetjes, Thea